2024. 09. 13. Péntek Kornél napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Radar 23:50

Napi aktuális

Vizsgálatot indít az oktatási jogok biztosa a BME gólyatáborában történtek miatt + videó

A Napi aktuális vendége Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsman volt, aki a BME gólyatáborok körüli botrányról és az ombudsmani vizsgálatról mondta el álláspontját.

  • Vizsgálatot indít az oktatási jogok biztosa a BME gólyatáborában történtek miatt  + videó

Aáry-Tamás Lajos az adásban többek között elmondta: "Tíz évvel ezelőtt volt egy nagy vizsgálatunk, ami az egész magyar felsőoktatásra kiterjedt, hiszen az egyik egyetemen a gólyatáborban megerőszakoltak egy egyetemi hallgatót. Akkor a magyar felsőoktatás legtöbb intézményében hatalmas változások álltak be, megváltoztatták a gólyatáborok kultúráját, eljárását, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája egy chartát fogadott el, ami ma, a HÖOK egyik alapszabályának melléklete. Szerintem ez most egy elszigetelt jelenség, de természetesen nagyon komolyan ki fogjuk vizsgálni, és azt látom, hogyha visszakerül minden az egyetem berkeibe, és az egyetemi oktatók és hallgatók fogják megszervezni a gólyatáborokat, akkor a jövőben ilyem már nem fordulhat elő."

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kíméletlen lesz a Boris ciklon

Kíméletlen lesz a Boris ciklon

Árvízvédelmi készültséget rendeltek el a hét végére a Duna mentén fekvő közép-európai országokban; a régió felett örvénylő, heves esőzésekkel, viharos széllel érkezett Boris nevű mediterrán ciklon további áradásokat és földcsuszamlásokat okozhat Csehország, Lengyelország, Ausztria, Németország, Szlovákia és Magyarország számos területén.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Brutális napok elé néznek a vízügyi szakemberek + videó

Brutális napok elé néznek a vízügyi szakemberek + videó

Ausztriában extrém mennyiségű csapadék hullott és hullik is majd, ez pedig azért probléma, mert elkezdődött a folyók vízszintjének jelentős emelkedése - hívta fel rá a figyelmet Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Igazgatóság szóvivője péntek este a Napi aktuálisban. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!