2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Napi aktuális

Vitályos Eszter: Csak profitálhatunk a Kínával való együttműködésből + videó

Történelmi jelentőségűnek minősítette Vitályos Eszter kormányszóvivő Hszi Csin-ping kínai elnök mostani magyarországi látogatását a HírTV Napi aktuális című műsorában csütörtök este.

  • Vitályos Eszter: Csak profitálhatunk a Kínával való együttműködésből + videó

Vitályos Eszter emlékeztetett, a kínai elnök a Covid-járvány óta először jár Európában, Franciaország és Szerbia után pedig Budapestre érkezett. A kormányszóvivő közlése Hszi Csin-ping kínai elnök magyarországi tárgyalásai azt a célt szolgálják, hogy erősödjenek a kínai-magyar gazdasági együttműködések. 

Mi szeretünk nyitni mások felé és ezekkel a megállapodásokkal, amelyeket a közeljövőben megköt a két ország, nemcsak Magyarország jár jól, hanem az egész Európai Unió is. Nem abban rejlik az erőnk és a nagyságunk, ha elzárózunk másoktól, hanem minál inkább nyitottak vagyunk, főleg egy olyan világhatalom vonatkozásában, amelyik bizonyos iparágakban már a csúcstechnológiát képviseli

- tette hozzá. 

Vitályos Eszter szerint Kína olyan világhatalommá nőtte ki magát, amellyel a jó kapcsolatok minden ország előnyére válnak. 

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Balatoni Katalin: a kormány vonzóvá teszi a pedagóguspályát

Balatoni Katalin: a kormány vonzóvá teszi a pedagóguspályát

A kormány minden intézkedést megtesz, amivel vonzóbbá tudja tenni a pedagóguspályát – hangsúlyozta Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára a tanári pálya népszerűsítésére indított rendezvénysorozat budapesti állomásán elmondott köszöntőjében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tony Abbott: Orbán Viktor kiemelkedik Európa vezetői közül + videó

Tony Abbott: Orbán Viktor kiemelkedik Európa vezetői közül + videó

Tony Abbott a mi hősünk, ő azt mondta, hogy a migrációt meg kell állítani, és ő volt az, aki meg is állította - jelentette ki Orbán Viktor az idei CPAC Hungary rendezvényen. Ausztrália volt miniszterelnöke hétfőn este a HírTV Napi aktuális műsorában reagált a magyar kormányfő szavaira.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!