2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 22:15

Napi aktuális

Veled vagyunk, Zsolt! + videó

Egy 14 részes dokumentumfilm-sorozatot készített Mongóliáról Bayer Zsolt. A műsorvezető-publicista erról és az őt ért méltatlan támadásról is beszélt a HírTV Napi aktuális című műsorában.

  • Veled vagyunk, Zsolt! + videó

Egy modern, pörgős, minden eddiginél átfogóbb dokumentumfilm készült Mongóliáról. Bayer Zsolt ötlete alapján és Kálomista Márton produceri munkája által egy lebilincselő világba utazhatunk.

Mindig is egy gyermekkori bakancslista volt Mongólia a részemről, az a világ pedig, amit ott találtunk, minden várakozásunkat felülmúlta, a mongolok nagyon közeli rokonkért gondolnak ránk és megérdemlik, hogy végre egyszer megtudjunk róluk mi is

- mondta Bayer Zsolt a HírTV stúdiójában. 

A publicista kétségtelen ténynek nevezte, hogy most már Nyugatra nincs miért menni, de Keletre van. 

A stáb egy hónap alatt 8000 kilométert járt be, mivel úgy gondolták, hogy be kell mutatniuk mindent, a Góbi-sivatagot, az  Altaj-hegységet, Karakorumot és Ulánbátort. 

Rokonnak tekintenek minket a mongolok és az nem kifejezés, hogy szeretnek minket, Ulánbátorban az étteremben, vagy a semmi közepén, a jurtában, mikor megtudták, hogy magyarok vagyunk, teljesen máshogy viszonyultak az emberhez

- tette hozzá Bayer Zsolt. 

Felrúgott konszenzus

A beszélgetésben arról is szó esett, hogy betámadta Ungváry Krisztián történész Bayer Zsoltot. Kiemelte, eddig volt valamiféle konszenzus arról, hogy mit csináltak, mit nem csináltak a szülők, nagyszülők, de arról a gyermek és az unoka nem tehet. 

Most ezt felrúgta ez a gazember, aki olyan megállapításokat tett, hogy engem a 9 éves koromban meghalt nagyapám befolyásolt és azt is elköveti, hogy a családom apai ágát is megpróbálja befröccskölni

- jelentette ki.

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

A fiatalokon úszhat el Joe Biden amerikai elnök második ciklusa – írta a Reuters. A hírügynökség által az Ipsossal közösen elvégzett kutatás szerint ugyanis Donald Trump folyamatosan növeli támogatottságát a harminc évesnél fiatalabb amerikaiak körében.
Fegyverkeznek a skandináv országok

Fegyverkeznek a skandináv országok

A svéd honvédelmi bizottság pénteken ismertette az ország védelmi terveit 2030-ig tartalmazó jelentést, aminek tartalma igazán nem lepte meg a közvéleményt: várható volt, hogy történelmű léptékű fejlesztésbe kezd a friss NATO-tag.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!