2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Napi aktuális

Varga Judit: Az Európai Parlamentnek itt már nem osztottak lapot

Teljesen érdektelennek tartja Varga Judit azt a vitát, amit a magyar jogállamiság ügyében fognak megtartani május végén az Európai Parlamentben, Brüsszelben. Erről az igazságügyi miniszter kollégánknak, Zöldhegyi Katalinnak adott interjúban beszélt Napi aktuális című műsorunkban.

  • Varga Judit: Az Európai Parlamentnek itt már nem osztottak lapot

Varga Judit emlékeztetett, ki tudja, hogy hányadik magyar ügy kerül terítékre, ugyanakkor - tette hozzá - óriási a frusztráció, hiszen azt látni, hogy Magyarország teljesít, legyen szó akár az igazságügyi, akár a kondicionalitási csomagról.

Ez természetesen nem tetszik nemzetközi és a hazai balliberális ellenzéknek, arról nem is beszélve, hogy az elmúlt hetek arról szóltak, Magyarország nagy nemzetközi egyházi és politikai sikereket ér el, mint a pápai apostoli látogatás, vagy a nagy sikerű konzervatív találkozó Magyarországon, ez nagyon frusztráló lehet a politikai ellenfeleknek

- mutatott rá az igazságügyi miniszter, aki szerint a balliberális oldal ismét az Európai Parlamentet próbálja felhasználni saját politikai céljaira. 

Varga Judit úgy véli, nem sokan fognak részt venni a vitában és csak az számít, hogy az Európai Bizottság, mint tárgyalópartner lássa a magyar vállalásokat. 

Az Európai Parlamentnek itt már nem osztottak lapot

- fűzte hozzá.

Teljes beszélgetés: 

 

További epizódok

 Több száz kutyaként azonosított ember gyűlt össze Berlinben

Több száz kutyaként azonosított ember gyűlt össze Berlinben

A '70-es évek filmjeiben a fériak cigarettáztak, motoroztak, ma ott tartunk, hogy gyereket akarnak szülni és állati jelmezekbe bújnak. A héten ezer ember gyűlt össze Berlinben, kutyajelmezben, mert ők inkább ebnek tartják magukat, nem embernek. Vendégünk volt Dezse Balázs újságíró. 2023. szeptember 22.
Sipos Jenő: Társadalmi esemény lett a magyar válogatott mérkőzése

Sipos Jenő: Társadalmi esemény lett a magyar válogatott mérkőzése

A magyar labdarúgó-válogatott telt ház előtt vívja soron következő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését, ugyanis pénteken kevesebb mint három óra alatt minden jegy elkelt az október 14-i, szerbek elleni csoportrangadóra. Vendégünk volt Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. 2023. szeptember 22.
Gőzerővel folyik a munka Pakson

Gőzerővel folyik a munka Pakson

Minden akadály elhárult a Paks II. beruházás megvalósítása elől az elmúlt évek előkészítése, engedélyeztetése révén, és minden feltétel adott ahhoz, hogy az építkezés megfelelő ütemben haladjon. A témában vendégünk volt Hárfás Zsolt az atombiztos blog szerzője. 2023. szeptember 22.

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön is törvénnyel védené hazánk függetlenségét a külföldi befolyásolási kísérletektől?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!