2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Napi aktuális

Valakinek a halálát kívánni, az nem fér bele + videó

Magyar Péter és a szimpatizánsi tábora már nyíltan fenyegetik a politikai ellenfeleket, ami a Robert Fico szlovák kormányfő elleni merénylet után különösen veszélyesnek hangzik. Erről is kifejtette véleményét Pindroch Tamás, az Alapjogokért Központ vezető elemzője a Napi aktuálisban.

  • Valakinek a halálát kívánni, az nem fér bele + videó

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az InfoRádiónak adott interjújában a Fico-merénylet tanulságaként kifejtette, hogy át kell gondolni, hogyan lehetne jobban szankcionálni a gyűlöletkeltő kommentelést. A felvetésre reagálva Pindroch Tamás, az Alapjogokért Központ vezető elemzője elmondta, működhet Magyarországon a dolog, hiszen látni lehetett a vállalthatatlan hozzászólásokat a Fico-merénylet után hazánkban is. 

Egy ember életéről volt szó, egy gyilkosságról, egy gyilkossági kísérletről, aki ezt helyesli, miközben, akit lelőnek szenved a kórházban, tehát az életéért küzd, az nem is emberi kategóra, nehéz erre mit mondani

- tette hozzá. 

Úgy fogalmazott,

nem hiszem, hogy állatok vagyunk, van egy határ, amit nem lépünk túl, a politikában is van egy határ (...) valakinek a halálát kívánni, az nem fér bele. 

Kiemelte, a 444, a Telex, a hvg.hu beszüntethette volna ezeket a kommentáradatokat, például az Index meghozta ezt a döntést. 

Ezek a közösségi oldalak, mintha az állatot hoznák elő sok emberből

- jegyezte meg.

Adásunkban kapcsoltunk Őry Péterhez, a Pro Civis polgári társulás elnökéhez és Kolek Zsolthoz, az ma7.sk újságírójához is, akik szintén elmondták véleményüket a döbbenetes merényletről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Feloszlatta háborús kabinetjét az izraeli miniszterelnök

Feloszlatta háborús kabinetjét az izraeli miniszterelnök

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő feloszlatta hétfőn háborús kabinetjét, miután Beni Ganc, a centrista Nemzeti Egység párt vezetője, volt védelmi miniszter egy héttel ezelőtt kilépett a testületből - jelentette be hétfőn a miniszterelnöki hivatal szóvivője.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

A Napi aktuális vendége Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, MCC volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között Somkuti új könyvéről, a NATO Ukrajna missziójáról beszélgettek, de szó volt arról is, hogy Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával, illetve, hogy 50 millió dollárral támogatja az év végéig Washington Kijevet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!