2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Napi aktuális

Történelmi változás a közlekedési rendszerben + videó

Az új tarifarendszerrel kapcsolatban a legfontosabb változás, hogy a mai naptól kezdve a 14 évesnél fiatalabb gyermekek számára a helyközi közösségi közlekedés díjmentes lett - hívta fel rá a figyelmet Hegyi Zsolt, MÁV vezérigazgató-helyettese péntek este a Napi aktuálisban.

  • Történelmi változás a közlekedési rendszerben + videó

Péntektől új tarifarendszer lép életbe a közösségi közlekedésben. A korábbinál jóval több ember utazhat olcsóbban a MÁV–Volán járatain, valamint bővül a vármegye- és országbérletek felhasználási köre.

Hegyi Zsolt a változásokkal kapcsolatban felhívta rá a figyelmet, hogy 14 és 25 év között féláron lehet utazni, vagyis itt is az életkor számít, ha valaki tudja igazolni, hogy 25 évesnél fiatalabb, akkor féláron utazhat. 

MÁV vezérigazgató-helyettese történelmi változásnak nevezte a közlekedési rendszerben azt, hogy március 1-jétől, hogy létrejött az új budapesti tarifa-közösség, aminek meglátása szerint az a legfontosabb része, hogy a Pest vármegye-bérletekkel és az országbérletekkel azon túl, hogy el lehet jutni a fővárosba vonattal, HÉV-vel, Volánbusszal, a mai naptól ezeket elfogadja a BKK is, minden járművén. 

Teljes beszélgetés: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!