2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Híradó 18:30

Napi aktuális

Tarlós István: Nem a vizsgálóbizottságnak, hanem a hatóságoknak kell kideríteniük, mi történt

Karácsony Gergely Facebook-posztban reagált a Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesnél tartott házkutatásra, A főpolgármester az előző városvezetést vádolta meg. Vendégünk volt Tarlós István volt főpolgármester, aki szerint a jelenlegi városvezető a kezdetek óta „szívesen bújik el a hátuk mögé”, de most, az utóbbi hetekben már inkább duzzog és mindenféle összefüggéstelen mondatokkal kápráztatja el a közvéleményt.

  • Tarlós István: Nem a vizsgálóbizottságnak, hanem a hatóságoknak kell kideríteniük, mi történt

Tarlós István úgy fogalmazott, ha csak megnézzük a Mocsárosdűlő ügyét, sem Demszky Gábor, sem pedig ő 20 éven át azon a területen semmit, még egy csőszkunyhót sem építettek, most pedig jön Karácsony Gergely, majd kiderül, hogy ők bizony gondolkoznak ott építkezésen, majd ezzel párhuzamosan előadja, hogy ők megmentették a területet, azoktól, akik évtizedeken keresztül semmit nem építettek oda. (…) Aki hajlandó a politikán kívül ezt logikusan végig gondolni, akkor nem juthat más következtetésre, mint arra, hogy ez az ember nem biztos, hogy teljesen magánál van – tette hozzá.

A főpolgármester a Városháza-gate üggyel kapcsolatban elrendelt házkutatásokkal kapcsolatban elmondta, érthetetlen Karácsony felháborodása, mert ő tett egy feljelentést, akkor ne csodálkozzon, hogy a rendőrség nyomoz.

A főpolgármester kijelentetése nem biztos, hogy nem meríti ki a hatóság megrágalmazását, de ezt majd az arra illetékesek eldöntik – jegyezte meg. (A balodlali politikus a rendőrségi eljárást úgy sérelmezte, hogy kijelentette: kénytelenek vagyunk úgy tekinteni a nyomozóhatóságokra, mint akik a Fidesz-kampány kiszolgálói – a szerk.)

Tarlós István kiemelte, utódja

megint azon mesterkedik, hogy arról beszéljen, ami nincs és ne kelljen arról beszélnie, ami van.

A volt városvezetető egyébként nem tarotta jó ötletnek, hog a Városháza-ügy kivizsgálására egy testületet állítottak fel, mert - tette hozzá -

a jelentésbe úgyis a baloldali többség álláspontja fog bekerülni és Kovács Péterék legfeljebb kisebbségi véleményt tudnak majd megfogalmazni, ami majd az apróhirdetés rovatba fog bekerülni

(Kovács Péter, a főváros XVI. kerületének Fidesz-KDNP-s polgármestere – a szerk.)

Az ingatlaneladások kapcsán Tarlós István nyomatékosította,

az, hogy ingatlannok eladásában gondolkodnak nem bűn, a probléma az, ahogy el akarják adni. 

Teljes beszélgetés: 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A DK-sok megküldték a Gyurcsány-féle lófejet Magyar Péternek + videó

A DK-sok megküldték a Gyurcsány-féle lófejet Magyar Péternek + videó

A DK petíciót intézett Magyar Péterékhez, hogy senkit ne indítsanak rá baloldali polgármesterekre! Milyen is a Demokratikus Koalíció demokráciafelfogása? A HírTV stúdiójában Both Hunor, a Századvég senior elemzője és Sarkadi-Illyés Csaba, az Economix újságírója ütköztette véleményét. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!