2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Napi aktuális

Takács Péter: Ez is mutatja, mennyire elkötelezett a kormány a szakdolgozók bérfejlesztése ügyben + videó

2010-ben egy teljes munkaidőben foglalkozatott egészségügyi szakdolgozó átlagos havi keresete 170 900 forint volt, az idei március 1-jei béremelést követően meghaladhatja a 800 ezer forintot. Aa téma kapcsán vendégünk volt a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára.

  • Takács Péter: Ez is mutatja, mennyire elkötelezett a kormány a szakdolgozók bérfejlesztése ügyben + videó

Március 1-jétől átlagosan 20 százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók alapbére. Az orosz-ukrán háború okozta rendkívüli kiadások ellenére a kormány az ígéretének megfelelően folytatja a szakdolgozók béremelését, amire idén 200 milliárd forint a költségvetési forrás.

Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a HírTV stúdiójában elmondta, a költségvetés a bérmelésre több, mint 200 milliárd forintot biztosít és ez átlagosan 20 százalékos alapbéremelést biztosít az ágazatban. 

Nem is kismértékű béremelésről van szó, hiszen ha belegondolunk tavaly július és idén március között, egyszer 18, egyszer pedig a most megemelt béreknek a 20 százalékos emelése következik be, tehát ez több, mint 40 százalék kumuláltan, ami azt mutatja, mennyire elkötelezett a kormány a szakdolgozók bérfejlesztése ügyben

- mutatott rá az államtitkár.

Emlékeztetett, 

volt egy történelmi léptékű orvosi béremelés, ahol rövid időn belül a négszeresére emelkedett az orvosok fizetése (...) az orvosi átlagfizetés bruttó 2,2 millió forint havonta, ez pedig a nemzetgazdasági átlag háromszorosa. 

Lesz e márciusban kórház-konszolidáció? 

A Pénzügyminisztériummal az volt a megállapodásunk, hogy 2023 novemberben kerül sor egy első körös konszolidációra, és terveink szerint márciusban egy másodikra. A Pénzügyminisztériummal való egyeztetés lezárult a múlt héten, és ezen a héten elindítottuk közigazgatási egyeztetésre a kórház-konszolidációról szóló előterjesztést. Ez kicsit több is ennél, ugyanis folytatnánk a kórházfinanszírozásnak az átalakítását, a nagyobb, másik része pedig arról szól, hogy hogyan tudjuk egyre inkább, lépcsőzetesen, értéken finanszírozni a kórházi beavatkozásokat

- mondta el az államtitkár.

Teljes beszélgetés:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Célkeresztben az atomerőművek + videó

Célkeresztben az atomerőművek + videó

A Napi aktuálisban Hárfás Zsolt, az Atombiztos blog szerzője fejtette ki véleményét a következő témákról:a Roszatom szentpétervári gyárában megkezdődött a Paks II. Atomerőmű egyik reaktortartályának gyártása, ukrán atomerőmű építés, német tapasztalatok az atomerőművek után.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!