2024. 07. 19. Péntek Emília napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Napi aktuális

Takács Péter: A lehető leghatékonyabb szervezetet alakítottuk most ki

Összevontak két országos hatáskörű szervezetet, a Nemzeti Népegészségügyi és a Gyógyszerészeti Intézetet. Az új intézmény vezetője Müller Cecilia országos tisztifőorvos lett. Hatékonyabb szakellátást és gyorsabb gyógyszer engedélyezést vár az összevonástól a kormány. Vendégünk volt Takács Péter egészségügyi államtitkár.

  • Takács Péter: A lehető leghatékonyabb szervezetet alakítottuk most ki

Takács Péter az összevonástól egy nagy hatékonyságnövelést vár, mint fogalmazott: a feladatok összefésülésén volt a hangsúly. Kiemelte, az intézmények olyan funkciót is elláttak, amelyek párhuzamosak is voltak, illetve mindegyikben volt egy olyan laborkapacitás, amelynek a kiosztása hatékonyabb működést tesz lehetővé. 

Az államtitkár rámutatott, Európa több gyógyszer területén is hiánnyal fog szembenézni,

ha azt szeretnénk, hogy a magyar emberek biztonságos legyen, akkor egy sokkal dinamikusabban működő gyógyszer-szervezetre van szükség. 

A két szervezet működési körét összehangolják, így a jövőben egyszerűbb és jobban átláthatóbb szakhatósági struktúra alakul ki. A szervezetben jól elkülönülnek majd egymástól a különböző szakhatósági feladatok.

Az összevonástól azt várják - fejtette ki korábban az államtitkár -, hogy nő a hatékonyság, és gyorsulnak az engedélyezési folyamatok a szakellátást és a gyógyszerek engedélyezését illetően is.

Minden komolyan vehető, nemzetközi egészségüggyel foglalkozó szervezet azt jósolja, hogy 10-15 éven belül újabb világmáretű járványra kell felkészülni, az a feladatunk, hogy a lehető leghatékonyabb szervezetet alakítsuk ki, ezt tettük meg most

- tette hozzá Takács Péter.

Teljes beszélgetés: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!