2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

90 perc "szabadság" - A B-közép és a titkosszolgálat

Következik:

Híradó 12:00

Napi aktuális

Szlávik János: Nagyon sok ember fog meghalni + videó

A WHO szerint a háborútól szenvedő Gázai övezetben a halálozások számának jelentős megemelkedését okozhatják az egyre terjedő, főleg légúti és hasmenéses tünetekkel járó betegségek.Kapcsoltuk Dr. Szlávik Jánost, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetőjét.

  • Szlávik János: Nagyon sok ember fog meghalni + videó

Minden katasztrófa esetében a tiszta víz hiánya jelenti a legnagyobb veszélyt, elsősorban a gyermekeket és a csecsemőket fenyegeti a halálos kockázat a kiszáradás - hívta fel rá a figyelmet Szlávik János.

A szakember reményét fejezte ki, hogy nem fog kitörni kolerajárvány az érintett területen, mert akkor egy óriási humanitárius katasztrófa történne. 

Hozzátette,

az egészségügyi ellátás hiánya oda vezet, hogy nagyon sok olyan ember veszíti életét, akit egyébként könnyen lehetne kezelni, legyen szó akár műtétről, vagy cukorbetegek, krónikus betegek ellátásáról. 

A Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője emlékeztetett, a hírekből lehetett hallani, hogy mennyi kórház semmisült meg, így

sajnos nagyon sok ember fog a megfelelő egészségügyi ellátás hiánya miatt meghalni. 

Teljes beszélgetés: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!