2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

90 perc "szabadság" - A B-közép és a titkosszolgálat 11:00

Napi aktuális

,,Papírtigris a jogállamisági mechanizmus'' + videó

Egész Európa Orbánra és Macronra figyel. Macron vacsorán fogadja Orbán Viktort, hogy megvitassák a Moszkva elleni „egységet” és a jogállamiságot. Erről is vitázott Szent-Iványi István korábbi Európai Parlamenti képviselő és Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem intézetigazgatója.

  • ,,Papírtigris a jogállamisági mechanizmus'' + videó

Szent-Iványi István, korábbi Európai Parlamenti képviselő a Napi aktuálisban elmondta: mind az Ukrajnának szánt újabb uniós segély, mind Kijev csatlakozási folyamatának megindítása fontos ígérete volt Brüsszelnek. Éppen ezért arcvesztés nélkül nincs kompromisszum az ukrán csatlakozásról. Ha az ügy most lekerül a napirendről, akkor az Európai Unióról ismét az bizonyosodik be, hogy nem tartja az ígéreteit. A Macron - Orbán találkozó eredménye emellett azt is bebizonyíthatja, hogy a sokat emlegetett jogállamisági mechanizmus valójában csak egy papírtigris, mert bármikor felülírható.

Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem intézetigazgatója ezzel szemben úgy látja: a franciáknak nagy gyakorlatuk van abban, hogy hogyan kell befolyásolni az uniós döntéshozatalt. A korábbi nagykövet emlékeztetett, hogy például az uniós mezőgazdasági politika terén Párizs mindig erősen védte a saját érdekeit az új tagok csatlakozásakor. Így volt ez a spanyolokkal szemben, és így lenne az ukránokkal szemben is.

Teljes vita:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!