2023. 03. 26. Vasárnap Emánuel napja
Jelenleg a TV-ben:

Lúdas Matyi

Következik:

Híradó 15:15

Napi aktuális

Szanyi Tibor: Valódi kontroll kell a képviselők vagyonosodása fölött

A képviselők hülyének nézik a népet - így reagált a nyilvánosságra került vagyonnyilatkozatokra az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom. Mire alapozzák ezt a sarkos véleményt? Vendégünk volt Szanyi Tibor, a párt alapítója.

  • Szanyi Tibor: Valódi kontroll kell a képviselők vagyonosodása fölött

Minden országgyűlési képviselő határidőre leadta a 2022-es évre vonatkozó vagyonnyilatkozatát. A parlament honlapján lehet szemezgetni belőlük. Szerdán a fővárosi közgyűlés tagjai is nyilvánosságra hozták vagyoni helyzetüket. Néhány milliós és több száz milliós megtakarítások, adósságok, ingatlanok, gépjárművek szerepelnek a bevallásokban. Az országgyűlési képviselőknek minden évben január 31-ig, valamint a megbízatásuk megszűnésekor kell vagyonnyilatkozatot tenniük.

Gerhardt Máté műsorvezető kérdésére, hogy az ISZOMM miért gondolja úgy, hogy szemfényvesztés a vagyonnyilatkozati rendszer, Szanyi Tibor csak annyit válaszolt,

tapasztalat, sok tapasztalat. 

Az egykori MSZP-s politikus szerint látni lehet, hogy az országgyűlési képviselők zöme mögött irgalmatlan vagyonnövekedés van. 

Rossz a rendszer, nincs következménye annak, hogy egyes képviselők csilliárdos vagyonokra tesznek szert, vagy ha nem ő, akkor a családja, vagy ha nem a családja, akkor a barátzi köre

- mondta

 

 

További epizódok

Bécsben már több a halal kebabos, mint a pereces

Bécsben már több a halal kebabos, mint a pereces

Az osztrák hatóságok a húsvét közeledtével terrorveszélyre is figyelmeztették a lakosságot, ugyanis ahogy az elmúlt évek tapasztalatai mutatták a katolikus egyház legnagyobb ünnepe egy olyan alkalom lehet a terrorszervezetek számára amikor különösen sok áldozatot szedő merényleteket tudnak végrehajtani. A stúdióban Futó Boglárka, a Célpont riportere. 2023. március 24.
Vita

Vita

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója részletesen, dátummal, névvel ellátva idézett vissza néhány svéd politikus magyarellenes kijelentéseit. A tanácsadó így válaszolt a skandináv ország miniszterelnökének kérdésére, hogy mi a baja a magyar parlamenti képviselőknek a svéd nato-csatlakozással. 2023. március 24.
Csatári Bence: A baloldali ellenzék szegénységi bizonyítványa, hogy náluk egy Horn Gyula az igazodási pont

Csatári Bence: A baloldali ellenzék szegénységi bizonyítványa, hogy náluk egy Horn Gyula az igazodási pont

Meg kell változtatni a Horn Gyula sétány nevét - erről Sára Botond főispán döntött, a rendelkezést a Fővárosi Közgyűlésnek 30 napon belül végre kell hajtania. Csatári Bence, a Nemzeti Emlékezet Bizottság tagja volt a Napi aktuális vendége. 2023. március 24.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Pindroch Tamás: Nyerészkedtek a külföldi kézben lévő áruházláncok

Pindroch Tamás: Nyerészkedtek a külföldi kézben lévő áruházláncok

A fogyasztók számára is hozzáférhető online árfigyelő-rendszerrel mérsékelné a kormány és a Gazdasági Versenyhivatal az inflációt. A várhatóan júniusban induló rendszer elsőként az élelmiszer árának összehasonlítására lesz alkalmas. Pindroch Tamás, Az Alapjogokért Központ elemzője volt vendégünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!