2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Napi aktuális

Számot cserélt Novák Katalin és Volodimir Zelenszkij

Közvetlen elnöki kommunikációs csatornát állítunk fel - ezt mondta Novák Katalin azután, hogy személyesen tárgyalt Volodimir Zelenszkij elnökkel. A téma kapcsán vendégünk volt Kiss Rajmud, az MCC Diplomáciai Műhelyének vezetője.

  • Számot cserélt Novák Katalin és Volodimir Zelenszkij

Megállapodást kötött a négyszemközti tárgyalás során Novák Katalin és Volodimir Zelenszkij. A kormány közvetlen kommunikációs csatornát hoz létre Kijevvel, dokumentumot készítenek a két ország kapcsolatairól és Magyarország is bekapcsolódik az ukránok által kezdeményezett békéről szóló egyeztetésekbe. Emellett kiemelt együttműködés indul a háború által érintett gyermekek megsegítésére is.

A Zelenszkij által megálmodott krími platformnak az a célja, hogy barátokat, szövetségeseket szerezzen az ukrán elnök azoknak a kívánalmaknak, hogy a Krím-félsziget Ukrajna része - mutatott rá Kiss Rajmund. 

Arra a kérdésre, hogy Magyarországnak, mi volt az érdeke a fórumon való részvétellel, az MCC Diplomáciai Műhelyének vezetője elmondta,

hazánk eddig is többször bizonyította, hogy támogatja Ukrajnát és Ukrajna több törekvését (...) most úgy gondolta elnök asszony, ez is egy fontos gesztus. 

A szakértő úgy véli,

az pedig egyáltalán nem volt véletlen, hogy Novák Katalin megállt Beregszászon, hiszen üzent a magyarjainknak (...) és természetesen valószínüleg a kijevi poitikának is üzent, hogy Magyarországnak elsődleges fontosság a kétoldalú kapcsolatokban a kárpátaljai magyarság helyzete, a nyelvtörvény és minden olyan jogosultság, ami korábban megillette őket. 

Teljes beszélgetés:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A békemisszió következő állomása: Tusványos + videó

A békemisszió következő állomása: Tusványos + videó

A Napi aktuális vendége Németh Zsolt a Külügyi Bizottság tusnádi elnök volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között ezeket a témákat beszélte át: Tusványos, már több évtizede, Orbán Viktor békemissziója, az EU új vezetése.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!