2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Híradó 12:00

Napi aktuális

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a Gripen-flotta lesz a magyar légtér biztonságának garanciája + videó

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter volt a Napi Aktuális vendége, aki beszélt többek között az újonnan vásárolt Gripenekről, a Lynx gyalogsági harcjárművekről, Svédország NATO-csatlakozásáról, valamint arról, hogy szükség esetén hogyan tudjuk megvédeni Magyarországot.

  • Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a Gripen-flotta lesz a magyar légtér biztonságának garanciája + videó

Gripen beszerzés és légvédelem

A légvédelem kiemelt jelentőségű, az ország védelme szempontjából az első és legfontosabb feladat biztosítani mind a földi védelmet mind a légvédelmünket. Norvég, amerikai rendszereket vásároltunk izraeli radarokkal, amik a vaskupolának az elemei, ezeknek a fele körülbelül már megérkezett, illetve érkezik a radarhálózat és az ahhoz kapcsolt rakétarendszerek. Mostani hír, hogy négy további Gripennel egészítjük ki a légierő flottánkat is, így a levegőből is biztosítani lehet az ország légtérvédelmét – mondta a Napi Aktuálisban Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

Macron elmélete katonák küldéséről Ukrajnába

Az első és legfontosabb, hogy Magyarország nem a háború eszkalálásában és a háború folytatásában érdekelt, ezt mondjuk az első perctől kezdve. Az, ami most történt, az csak aláhúzza ennek a szükségességét. Nem szabad tágítani, tovább folytatni a háborút, mert kiszámíthatalan következményei lehetnek adott esetben. Nem szállítunk fegyvert semmilyen körülmények között, és természetesen semmilyen nyugati felszólítás ellenére sem magyar katonát, és minden eszközzel, ami rendelkezésünkre áll, nem támogatjuk, hogy katonai erővel jelenjen meg bárki ebben a háborúban. Ez az eszkalációnak olyan lehetőségeit hordja magába, amibe jobb nem is belegondolni. – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!