2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

EB Sporthírek 06:00

Napi aktuális

Somkuti Bálint: A neoliberális érdekkörnek semmilyen ár nem drága + videó

Közös, európai hadsereg? Már 2022-ben előjött az ötlet, most pedig Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke vette elő újra a témát. Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő érkezett a HírTV stúdiójába.

  • Somkuti Bálint: A neoliberális érdekkörnek semmilyen ár nem drága + videó

Az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője szerint látszik, hogy kampány van, hiszen meglátása szerint a politikai viták hevében most bedobtak egy ötletet, aztán majd lesz belőle valami, de ez nem így működik

Kiemelte,

számos európai ország az elmúlt húsz évben olyan szinten leépítette a katonai képességet, hogy a most kialakított koncepciót egy késői ébredésnek is lehet nevezni. Nem az a gond, hogy erre ráébredtek, hanem olyan politikai vezetők beszélnek erről, akik egyrészt háborúpártiak, másrészt pedig olyan célokra akarnak bevetni fegyveres erőket, amelyek szembemennek a társadalom jelentős, vagy akár a többség akaratával. 

Somkuti Bálint szerint megdöbbentő, hogy az európai zöldek, akik korábban még a fegyveres önvédelmet is elutasították, mostanra nagyon harciasak lettek

Az a neoliberális érdekkör, amely konkrétan zsebében tartja az európai vezetést, számukra semmilyen ár nem drága annak érdekében, hogy Oroszország ne győzhessen

- tette hozzá.

Teljes beszélgetés: 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Gyors helyzetjelentést adott ma Orbán Viktor Brüsszelből, amiből az derül ki, hogy arrafelé nem nagyon értenek a szép szóból. A miniszterelnök szerint ugyanis semmibe vették az európai emberek akaratát, és a baloldallal és a liberálisokkal összeállt Néppárt leosztotta az EU vezető pozícióit. Minderről a Vezércikk vendégei, Boros Bánk Levente, Bencsik András és Szabó László is elmondják a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Dizseri András: Győzött a jog és a törvényesség! + videó

Dizseri András: Győzött a jog és a törvényesség! + videó

A Napi aktuálisban Dizseri András polgármesterjelölt, Diósd volt a vendég, akivel Velkovics Vilmos többek között arról beszélgetett, hogy az újraszámlálás után ő lett a polgármester, illetve, hogy reményei szerint Diósd új lendületet vesz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!