2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Napi aktuális

Rákay Philip: Hazafias kötelesség megnézni a Most vagy soha! című filmet + videó

Most vagy soha! Érzelmek, szenvedélyek a nemzeti ünnep előtt! Rákay Philip újrateremtette a magyar történelmi akciófilm műfaját. A bemutató kapcsán a HírTV vendége volt a film kreatív producere.

  • Rákay Philip: Hazafias kötelesség megnézni a Most vagy soha! című filmet + videó

A film 1848. március 14-e este 7 óra és 1848. március 14-e este 7 óra között játszódik, tehát 24 óra történetét meséli el, vagyis nem egy Petőfi-életrajz fog megelevenedni a filmvásznon. 

Itt volt az ideje annak, hogy végre magyar történelem és talán legjobban dokumentált napját bemutassuk

- hívta fel rá a figyelmet Rákay Philip.

A film készítői igyekeztek, hogy valósághűen mutassák be a korabeli Pest-Budán, ruhában, jelmezben és berendezésben is. 

Rákay úgy fogalmazott,

egyfelől nagyon igazit akartunk, másfelől pedig szerettek volna egy kalandfilmes fiktív szálat, mert emelni akarták a tétet, hiszen azt feltételezték, hogy Petőfinek és a márciusi ifjaknak ez a napja nem úgy telt, mintha a világ legtermészetesebb dolga lett volna, hogy forradalmat csináljanak. 

Velkovics Vilmos ,műsorvezető felveetésére, hogy a film vajon megszólítja-e a nem nemzetben, hazában gondolkozó baloldali honfitársakat is, Rákay Philip elmondta, Petőfi és a márciusi ifjak tettei nélkül nem lenne az a Magyarország, amit ma rajongásig imádunk, Petőfi azon kevés történelmi alakunk egyike, aki egyáltalán nem megosztó. 

Hazafias kötelesség volt végre filmet készíteni Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról és hazafias kötelesség megnézni

- tette hozzá.

Teljes beszélgetés: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 
Madagaszkár tradicionálisan a béke pártján áll + videó

Madagaszkár tradicionálisan a béke pártján áll + videó

A Madagaszkár és Magyarország közötti együttműködési lehetőségekről, a két ország viszonyáról és országának a háborúkhoz való álláspontjáról is beszélt Rasata Rafaravavitafika, a Madagaszkári Köztársaság külügyminisztere a Napi aktuálisban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!