2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Napi aktuális

Politikától független egyetemeket szeretne az Európai Bizottság

A politikától független magyar egyetemeket szeretne az Európai Bizottság, ezért függesztették fel az Erasmus+ hallgatói csereprogram és a Horizont Európa kutatási program támogatását. A Napi aktuálisban Takáts Előd, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora volt a vendégünk.

  • Politikától független egyetemeket szeretne az Európai Bizottság

A döntés 21 olyan felsőoktatási intézményt érint, amely alapítványi formában működik. A bizottság legfőbb kifogása, hogy a kuratóriumokban politikusok ülnek, és a mandátumuk határozatlan időre szól. Navracsics Tibor EU forrásokért felelős miniszter egy hete arról beszélt, hogy a brüsszeli kritikákat jogszabály-módosításokkal kész orvosolni a kormány.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!