2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Sajtóklub 14:05

Napi aktuális

Pászkán Zsolt: Románia mind a mai napig Trianon-szindrómában szenved

A román szélsőjobbosok a helyszínen demonstráltak, a román kormány sorvezetőt adott Orbán Viktornak szombati tusnádfürdői beszédéhez, az ottani sajtóban jelentős visszhangja volt a magyar miniszterelnök szavainak. Vendégünk volt a témában Pászkán Zsolt, a Magyar Külügyi Intézet külsős szakértője.

  • Pászkán Zsolt: Románia mind a mai napig Trianon-szindrómában szenved

Önmagában Orbán Viktor személye az, ami lenyelhetetlen a román média számára (...) a romániai média számára a fő cél orbán Viktor és Magyarország elszigetelése és ebbe nem fér bele semmilyen pozitív hangvétel - mutatott rá Pászkán Zsolt. 

Máskor a nagyvilágnak üzent, most már csak a Horthy-imádó magyaroknak - írta a Transtelex - erre reagálva a Magyar Külügyi Intézet külsős szakértője elmomdta, ezek a kijelentések vélhetően előre meg voltak írva, a portálnál valószínűleg nem is nézték a beszédet, pedig - tette hozzá - amiről a kormányfő beszélt azok az elmúlt 10 év leginkább sorsdöntő folyamatai voltak (...) ha a háború lezárul, akkor a világ már nem lesz ugyanaz, ami volt (...) még a '90-es évek rendszerváltozása sem volt ehhez hasonló. 

Románia mind a mai napig Trianon-szindrómában szenved, nem tudta megemésztweni azt a szerencsét, ami Trianonba érte őt, a mai napig is a lopott vagyon, a lopott tulajdon fölött ülő személy félelme tükröződik, nemcsak a román politikai elitben, hanem ez átadódik az egész román társadalomnak, az agresszív kirohanások részben ebből fakadnak 

- tette hozzá Pászkán Zsolt. 

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

A Napi aktuális vendége Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, MCC volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között Somkuti új könyvéről, a NATO Ukrajna missziójáról beszélgettek, de szó volt arról is, hogy Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával, illetve, hogy 50 millió dollárral támogatja az év végéig Washington Kijevet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!