2023. 03. 23. Csütörtök Emőke napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Napi aktuális

Panzeri 10 újabb korrupt politikust nevezhet meg

A brüsszeli korrupciós botrányról napról napra derülnek ki újabb részletek, lehetséges érintettek, többek között Pier Antonio Panzeri vádalkujának köszönhetően. A volt szocialista EP-képviselő, mint a bűnszervezet feltételezett irányítója meghallgatásain büntetése enyhítése érdekében adja ki a neveket. Gát Ákos Bence, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kutatója, a Danube Institute kommunikációs és külkapcsolati vezetője érkezett hozzánk.

  • Panzeri 10 újabb korrupt politikust nevezhet meg

December 9-én tartotta utolsó programját a No peace for Justice, azaz a Nincs béke igazság nélkül" nevű civil szervezet. Éppen akkor ért véget az ngo programja, mikor Eva Kaili, az európai parlament volt alelnöke őrizetbe került.

Közben kiderült a szervezet, egy másik Soros Györgyhöz köthető, a Fight Impunity, vagyis a "Küzdelem a büntetlenség ellen" nevű ngo-val együtt, érintett lehet a brüsszeli korrupciós botrányban. A szervezet vezetője az olasz Niccoló Figá-Talamanca egyike volt az elsők között letartóztatottaknak a korrupciós botrány kapcsán.

Az Európai Bizottság 2006 óta mintegy 6 millió euróval támogatta a Nincs béke igazságosság nélkül NGO-t. De jelenleg is több olyan projektjük van, amelyre pénzt kapnak, bár a botrány hatására a kifizetéseket felfüggesztették.

További epizódok

Flesch Tamás: Talán elkerülhetők a tömeges bezárások

Flesch Tamás: Talán elkerülhetők a tömeges bezárások

Fél évvel ezelőtt több turisztikával foglalkozó szakember is arról beszélt, hogy karácsony és szilveszter után tömegesen zárnak majd be az éttermek és a szállodák Magyarországon. Volt aki nem bírta, de a többség úgy tűnik egyelőre túlélte a inflációt és magas energiaárakat. 2023. március 22.
Szakrendelők államosítása - a polgármestereknek a hétvégéig kell nyilatkozniuk

Szakrendelők államosítása - a polgármestereknek a hétvégéig kell nyilatkozniuk

Négy napjuk maradt az önkormányzatoknak, hogy eldöntsék, átadják-e a szakrendelőiket az államnak. Jelenleg 136 ilyen intézmény működik az országban. Több polgármester jelezte, hogy hallani sem akar az államosításról. A stúdióban Pásztélyi Zsolt, a Járóbeteg Szakellátási Szövetség elnöke 2023. március 22.
Mi lehet a békepárti kommunikáció következménye?

Mi lehet a békepárti kommunikáció következménye?

A magyar külügyminiszter szerint hatalmas a nyomás a kormányon az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos álláspontja miatt. De, milyen következményei lehetnek a békepárti kommunikációnak? Kohán Mátyás és Kovács András újságírók voltak a Napi aktuális vendégei. 2023. március 22.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Brenner Koloman: Ruszkik, haza!

Brenner Koloman: Ruszkik, haza!

A Jobbik-Konzervatívok arra szólítják fel a Fidesz-KDNP képviselőit, hogy vonják vissza békepárti javaslatukat. Az ellenzéki párt szerint az országgyűlési határozat Putyin érdekeit szolgálja. A parlament jövő héten dönt. A stúdióban Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok képviselője.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!