2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:05

Napi aktuális

Orbán Viktor: A választás tétje béke vagy háború

Április 3-án a választás tétje: béke vagy háború - jelentette ki Orbán Viktor a Napi aktuális extra című műsorunkban. A miniszterelnök felhívta a figyelmet, hogy aki a baloldalra szavaz vasárnap, az a fegyverszállításra, az ukrán-orosz konfliktusba való beavatkozásra szavaz. Szerinte az ellenzék kijelentései azért is felelőtlenek, mert ha elzárják az orosz gázcsapot, akkor Magyarország gáz nélkül marad. Orbán Viktor kiemelte, hogy nagyon fontos a higgadt, megfontolt viselkedés egy ilyen helyzetben.

  • Orbán Viktor: A választás tétje béke vagy háború

Orbán Viktor felhívta a figyelmet, hogy a vasárnapi választásnak óriás tétje van. Egy kiélezett helyzetben még inkább elkülönülnek az álláspontok.

„Nyilvánvaló, hogy Magyarországon a nemzeti oldal úgy fogalmaz, hogy ez egy orosz-ukrán háború, mi pedig a magyarok vagyunk. Mi segítünk a bajba jutottnak, de ugyanakkor egyetlen lépést sem teszünk, amely bajba sodorhatná Magyarországot. Nem tudunk segíteni senkin úgy, hogy közben tönkre tesszük saját magunkat. Például bevonódunk egy háborúba, amely nem a mi háborúnk, amiben semmit sem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk.”

- mondta Orbán Viktor.

Míg a nemzeti oldal álláspontja a háborúból való kimaradás, addig az ellenzéki politikusok kapcsán arra utalt: a magyar emberekkel fizettetné meg a háború árát:

„A baloldal álláspontja is világos, ők világossá tették, hogy ők ebben a konfliktusban részt vesznek. Tehát ők nem egy olyan konfliktust látnak, amely két másik nép közötti háború, hanem valami olyan konfliktust, amihez nekik is közvetlen közük van és szerintük az lenne a helyes, ha Magyarország bevonódna ebbe a konfliktusba.”

- fogalmazott a miniszterelnök.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vitáznak a vitáról + videó

Vitáznak a vitáról + videó

Vona Gábor egy tehergépkocsi platóján vitatná meg Magyar Péterrel az országot érintő kérdéseket. A téma kapcsán vendégünk volt Lampé Ágnes, a Szabad Európa újságírója és Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. 
Visszafordítható folyamatban bízik Bakondi György + videó

Visszafordítható folyamatban bízik Bakondi György + videó

Bízni lehet abban, hogy erős befolyással rendelkező, konzervatív tábor alakulhat ki az Európai Parlamentben, amely fordulatot hozhat az európai biztonság érdekében és megváltoztathatja a migrációs paktum szabályait is - erről a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt pénteken Napi aktuális műsorunkban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!