2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Célpont 18:00

Napi aktuális

Orbán Balázs: Az eszkalációs spirált mindenképpen el kell kerülni

24. évértékelőjét tartotta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton. „Béke és biztonság” volt ezúttal a mottó. A miniszterelnök arról beszélt, hogy csaknem három éve folyamatos nyomás alatt van az ország, a koronavírus-járvány után ugyanis kitört az orosz-ukrán háború, ami mindent megváltoztatott.

  • Orbán Balázs: Az eszkalációs spirált mindenképpen el kell kerülni

Sajnos nagyon benne van a pakliban, hogy hosszú hónapokig, akár évekig tartó háborús konfiktusra kell berendezkednünk Orbán Balázs szerint. Hozzátette: ez rendkívül veszélyes. 

A háború nem egy sakkjátszma, az egy emberek által vívótt - természetesen a háttérből kormányok által irányított - de nem tökéletesen menedzselhető, kézben tartható tevékenység, egy borzalmas tevékenység...

- tette hozzá.

Az eszkalációt a politikai tanácsadó rendkívül veszélyesnek nevezte, hiszen - mint mondta sokan beszélnek arról, hogy az I. világháború előtti érzület van a levegőben a nyugaton belül, mi azt gondoljuk, hogy az eszkalációs spirált mindenképpen el kell kerülni. 

Orbán Balázs leszögezte, először tűzszünetre, majd béketárgyalásokra kellene fordítani az energiát, de ebben jelenleg az európai országok nagy része mást gondol. 

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kemény harc megy a XII. kerületért + videó

Kemény harc megy a XII. kerületért + videó

Fontos, hogy a hagyományos értékek, a családok biztonsága megmaradjon a Hegyvidéken! Erről Fonti Krisztina a Fidesz-KDNP XII. kerületi polgármesterjelöltje beszélt a HírTV péntek esti Napi aktuális című műsorában. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!