2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Napi aktuális

Nyitrai Zsolt: Orbán Viktor betartja a nyugdíjasokkal kötött megállapodást

Ha a tervezettnél magasabb lesz az infláció, akkor újabb kompenzációt kapnak a nyugdíjasok - ezt ígéri a kormány. Februárban utalják a 13. havi juttatást is. Mire elég a többszöri emelés? A stúdióban Nyitrai Zsolt a miniszterelnök főtanácsadója.

  • Nyitrai Zsolt: Orbán Viktor betartja a nyugdíjasokkal kötött megállapodást

Ha a kormány és a Nemzeti Bank várakozásánál magasabb lesz az infláció, újabb kompenzációt kapnak a nyugdíjasok. Ezt jelentette be a pénzügyminiszter. A napokban kapták és kapják kézhez az idősek a 15 százalékkal megemelt januári nyugdíjat. Februárban pedig érkezik a 13 havi juttatás is, így a nyugdíjasok átlagosan 416 ezer forintot kapnak majd kézhez a jövő hónapban. Szakértők úgy számolnak, hogy a tavalyi többszöri emeléssel és a 13. havi nyugdíjjal összesen 18,2 százalékkal nőttek a nyugdíjak az idénre, ami a fizetéseket is meghaladó mértékű növekedés.

Ki lehet azt mondani, hogy a magyar nyugdíjasok számíthatnak Orbán Viktorra, Magyarország kormányára, számíthatnak a Fidesz-KDNP-re, hiszen visszaépítettük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, az elmúlt időszakban ötször került sor nyugdíjprémium kifizetésére, a baloldal idején egyetlen egyszer sem történt ez meg és az átlagfogyasztás erejéig védjük a rezsicsökkentést is

- hívta fel rá a figyelmet Nyitrai Zsolt. 

 

Teljes beszélgetés: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!