2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - A színésznő 17:30

Napi aktuális

Novák Előd: Ez mindenképpen egy antikommunista siker

Meg kell változtatni a budapesti Horn Gyula sétány nevét. Erről küldött határozatot Sára Botond főispán a Fővárosi Közgyűlésnek. A Budapesti Kormányhivatal szerint ugyanis jogszabálysértő az elnevezés. Vendégünk volt Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke.

  • Novák Előd: Ez mindenképpen egy antikommunista siker

A névadást már korábban is kritizálták azért, mert Horn Gyula az 1956-os forradalom idején a karhatalmi erőknél, a „pufajkásoknál” teljesített szolgálatot, később pedig az állampárti Magyarország külügyminisztere volt. A névváltoztatást a Mi Hazánk kezdeményezte a Kormányhivatalnál.

A Fővárosi Közgyűlésnek nincs más lehetősége, kénytelen átnevezni a Horn Gyula sétányt

– így reagált a Mi Hazánk alelnöke Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes kijelentésére, aki egy háttérbeszélgetésen azt mondta: a kormányhivatal törvényességi észrevétellel élt a városvezetés felé, ami szerinte nem azt jelenti, hogy meg kell változtatni a sétány nevét.

Novák Előd szerint azonban pénzbírság és egyéb jogi következménye lehet, ha nem változtatják meg a Horn Gyula sétány nevét.

Úgy tűnik, hogy magához a kommunista örökséghez ragaszkodnak, az MSZP egyébként a jogutódja is az MSZMP-nek tehát az állampártnak, és hát úgy tűnik, hogy erkölcsileg is vállalják azt, amit elkövetett az egész rendszer, egyébként Horn Gyula, bár a pufajkás múltja az ismertebb, de azért az ő felelőssége munkásőrként és magasrangú pártfunkcionáriusként határozható meg, illetve kevésbé köztudott, de ő is III/II-es ügynök volt Harcos fedőnéven

- hívta fel rá a figyelmet a Mi Hazánk politikusa.

 

Teljes beszélgetés: 

További epizódok

„Trianon tragédiája a nemzeti összetartozás próbatétele”

„Trianon tragédiája a nemzeti összetartozás próbatétele”

1920. június 4. gyászkeretes nap a magyar történelemben. 2010-óta azonban ez a nap a nemzeti összetartozás napja. Mit jelent ez 2023-ban, egy, a szomszédunkban dúló háború árnyékában? Pesty László, a gerilla.hu alapítója volt a Napi aktuális vendége.  2023. június 02.
Ifj. Lomnici Zoltán: Az Európai Parlament mindenbe szeret „beleugatni”

Ifj. Lomnici Zoltán: Az Európai Parlament mindenbe szeret „beleugatni”

Az Európai Parlament csütörtöki határozata után felmerül a kérdés, hogy miért nem tartja be Brüsszel a saját törvényeit. Erre is kerestük a választ ifj. Lomnici Zoltánnal, a Századvég kuratóriumi tanácsadójával. 2023. június 02.
Egységes szakmai irányítás valósul meg a védőnői rendszerben

Egységes szakmai irányítás valósul meg a védőnői rendszerben

2023. július elsejétől átveszi az állam az önkormányzatoktól a védőnői ellátás működtetését. A Napi aktuális vendége volt Várfalvi Marianna, a Magyar Védőnők Szakmai Szövetségének elnöke. 2023. június 02.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Bakondi György: Az embercsempész bandák maffiamódszereket alkalmaznak

Bakondi György: Az embercsempész bandák maffiamódszereket alkalmaznak

A 2022-es évben több mint 1,1 millió illegális bevándorlót fogtak el Európában az unió statisztikai hivatala, az Eurostat adatai szerint. Az adatokból az is kiderült, hogy az 1,1 millióból a legtöbb illegálisan érkező embert Magyarországon kapták el. Vendégünk volt Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
Kövér László: Még inkább eltökélten kell védeni a magyar nemzeti érdekeket

Kövér László: Még inkább eltökélten kell védeni a magyar nemzeti érdekeket

Magyarországnak ki kell tartania a békepárti álláspontja mellett Kövér László szerint. A házelnök erről a HírTV Napi aktuális című műsorában beszélt, és leszögezte: a mindenkori magyar kormánynak az a kötelessége, hogy hazánkat megóvja attól, hogy belesodródjon a háborúba, mint fogalmazott, kerül, amibe kerül!
Vezércikk: A Soros-egyetem programigazgatója szerint hazánk nem tud kimaradni a háborúból

Vezércikk: A Soros-egyetem programigazgatója szerint hazánk nem tud kimaradni a háborúból

Bencsik Andrással, Lentulai Krisztiánnal és Ókovács Szilveszterrel az Európai Parlament legfrissebb magyarellenes határozatáról és a CEU egyik vezetőjének háborúpárti nyilatkozatáról beszélgetett M. Kovács Róbert, a Vezércikk műsorvezetője. Az eszmecsere résztvevői arra a kérdésre is választ kerestek, vajon Gréczy Zsolt elszólta-e magát, és Karácsony Gergely tényleg kiléphetett-e már a Párbeszédből.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!