2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Napi aktuális

Nógrádi György: Németország az elesés szélén áll + videó

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk a Napi aktuális újévi első adásában szilveszteri zavargásokról, háborúról, Orbán-Zelenszkij találkozóról.

  • Nógrádi György: Németország az elesés szélén áll + videó

Nógrádi György az európai városokban történt szilveszteri zavargások kapcsán elárulta, hogy bár nem okozott meglepetést, az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest mégis 10 százalékkal kevesebb rendbontás volt. Németország kifejezetten rossz közbiztonsága kapcsán hangsúlyozta: a lakosság 26 százaléka már nem német származású, miközben az újszülöttektől a hat éves korosztályig már kisebbségben vannak a németek.

A biztonságpolitikai szakértő az esetleges Zelenszkij-Orbán találkozó kapcsán elmondta, hogy az ukrán elnök február 1-ig szeretne találkozni a magyar miniszterelnökkel, hogy megpróbálja rávenni Ukrajna EU-csatlakozása elleni vétóját.

Nógrádi Györggyel beszélgettünk még az európai migráció állapotáról, az orosz-ukrán háború jelenlegi állásáról és a közelgő orosz választásokról.

A teljes beszélgetés:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Nagy Ervin: Megvan az akarat a kormánypártokban a gyermekvédelmi törvény szigorítására+ videó

Nagy Ervin: Megvan az akarat a kormánypártokban a gyermekvédelmi törvény szigorítására+ videó

A Napi aktuálisban Velkovics Vilmos két vendége Horn Gábor, a Rubicon Intézet kuratóriumi elnöke és Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet vezető elemzője volt, akikkel többi között a következő témákról beszélgettek: kihelyezett frakcióülés Balatonalmádiban, már hétfőn elfogadhatja az országgyűlés Novák Katalin lemondását, már a héten bejelenthetik a kormánypárti köztársasági elnökjelöltet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!