2023. 09. 22. Péntek Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Napi aktuális

Nemzeti Pedagógus Kar: Valami elkezdődött

A beszámolók szerint nem aratott osztatlan sikert az a köznevelési konzultáció, amelyen több mint 400 pedagógus vett részt, akik közül sokan személyesen Pintér Sándor belügyminiszternek mondhatták el a véleményüket. Kapcsoltuk Iszák Tibort, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökhelyettesét, aki ott volt az eseményen.

  • Nemzeti Pedagógus Kar: Valami elkezdődött

A Belügyminisztérium kezdeményezésére összehívott köznevelési konzultációt megelőzően egy tiltakozó akció jött létre a Közszolgálati Egyetem előtt, melyen több tanár és szülő is részt vett. A belügyminiszter megérkezését követően a demonstrálók azonban ellátták az útját, körbeállták az autót és folyamatosan azt skandálták: Szabad ország, szabad oktatás!

A konzultáción az egyházi fenntartású köznevelési intézmények 373 munkatársa és a pedagógus-szakszervezetek egy-egy képviselője vett részt. Az egyeztetésen 17 intézményvezető és két pedagógus kapott felszólalási jogot.

A kormány által összehívott konzultáción Pintér Sándor többek között arról is beszélt, hogy január elsejétől első körben egy 10 %-os béremelésre számíthatnak a pedagógusok.

Teljes beszélgetés: 

 

 

További epizódok

Szijjártó Péter: Az egész világ kezd belefáradni a háborúba

Szijjártó Péter: Az egész világ kezd belefáradni a háborúba

A globális többség hangja egyre erősebb, egyre többen beszélnek arról, hogy az Ukrajnában zajló háborúnak minél előbb véget kellene vetni - hívta fel rá a figyelmet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, akit élőben kapcsoltunk New Yorkból Napi aktuális című műsorunkban.  2023. szeptember 21.
Az esztergomi gyilkos közösségi oldalán számos fajgyűlöletre utaló tartalom található

Az esztergomi gyilkos közösségi oldalán számos fajgyűlöletre utaló tartalom található

A tragédia Kapcsán vendégünk volt Kitanics Márk igazságügyi pszichológus szakértő, Réti László rendőrségi szakértő, volt nyomozó és Németh Zsolt kriminológus. 2023. szeptember 21.
Somkuti Bálint: Sose harapj abba a kézbe, amelyik enni ad

Somkuti Bálint: Sose harapj abba a kézbe, amelyik enni ad

Lengyelország saját hadseregét szereli fel a legkorszerűbb fegyverekkel, már nem szállít hadfelszerelést Ukrajnának. A téma kapcsán vendégünk volt Somkuti Bálint, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatója. 2023. szeptember 21.

Legfrissebb híreink

Kétélű fegyver lenne a banki különadók kiterjesztése

Kétélű fegyver lenne a banki különadók kiterjesztése

Varga Mihály pénzügyminiszter Egerben, a Közgazdász-vándorgyűlésen arról beszélt csütörtökön, hogy a kormány mérlegeli a további adófrontok nyitásának lehetőségét, miután a bankok profitja jelentősen emelkedett az elmúlt egy évben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Így áll most a svéd NATO-tagság kérdése

Így áll most a svéd NATO-tagság kérdése

Teljesen negatív képet fest le Magyarországról a svéd közszolgálati média a hazánkról szóló filmben - hívta fel rá a figyelmet Simicskó István a Napi aktuálisban. A KDNP parlamenti képviselőcsoportjának vezetője megdöbbentőnek nevezte, hogy a hamis tartalmat gyerekeknek vetítik le Svédországban.
Orosz békefenntartók közvetítésével jött létre a tűzszünet Hegyi-Karabahban

Orosz békefenntartók közvetítésével jött létre a tűzszünet Hegyi-Karabahban

Mi húzódik az azeri-örmény konfliktus mögött? 1 nap után fegyvernyugvási megállapodást kötött Azerbajdzsán és Hegyi-Karabah örmény vezetése. De meddig tart a háború? Alkonyi Zalán, a Mathias Corvinus Collegium munkatársa és Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója volt a Napi aktuális vendége.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!