2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Napi aktuális

Németh Szilárd: Akkor is rendezzük a tanárok bérét, ha Dobrevék sikerrel fúrják meg a pénzek érkezését

Az állami és önkormányzati bérházakra is kiterjesztik a rezsicsökkentést. A döntéssel csaknem kétezer családnak segít a kormány. Vendégünk volt Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos.

  • Németh Szilárd: Akkor is rendezzük a tanárok bérét, ha Dobrevék sikerrel fúrják meg a pénzek érkezését

Amikor elszabadultak az árak azt mondtuk, a rezsicsökkentést fenn kell tartani, mert ez egy olyan vívmánya a kormánynak, amit nem szabad kockára tenni, még ilyen vészterhes időkben sem – jelentette ki Németh Szilárd.

Ma minden magyar család havonta 181 ezer forinttal kevesebbet fizet, mintha a rezsicsökkentés megszűnt volna, sőt az átlagfogyasztás fölött olyan árat alkalmazunk, ami még mindig nem éri el a piaci árat (…) be kellett vezetnünk a nagycsaládos kedvezményt (…) a legutóbbi adatok szerint több, mint 60 ezer nagycsaládos élt ezzel a kedvezménnyel, majd jöttek a társasházi kedvezmények is

– mutatott rá a kormánybiztos.

Németh Szilárd emlékeztetett, 65 ezer családot érint az a kedvezmény, amely azokra vonatkozik, akik többgenerációs házakban élnek.

Arra a kérdésre, hogy az egyre növekvő szankciók fényében meddig lehet ezt a rendszert fenntartani Németh Szilárd elmondta,

a brüsszeli döntéshozók folyamatosan akarják a büntetőintézkedéseket növelni (...) a szankciók vezettek oda, hogy egyre drágább a gáz és most már ott tartunk, hogy nem csak egyre drágább lesz, hanem, hogy nem lesz. A szankciók kiterjesztése azt hozhatja magával, hogy egyszerűen nem lesz. 

A politikus szerint, aki tönkreteszi Európa gazdaságát, az nem európai értékeket szolgál, s - tette hozzá - ugyanez igaz a magyarországi baloldalra. 

Utalva arra, hogy az ellenzéki európai parlamenti képviselők - köztük Dobrev Klára - is megszavazták, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat Németh Szilárd elmondta, 

elképesztő, hogy valaki a hazája ellen dolgozik, hiszen az uniós források nem csak az energiapiacon jelentkeznek, nem csak a gazdaságban jelennek meg. Itthon lázítják a tanárokat, rátelepednek a tanárok jogos elégedetlenségére és mindenre ráveszik őket, de egyébként, amiből finanszíroznánk a pedagógusok bérét, azt pedig teljesen fúrják, hogy ne kaphassa meg Magyarország a forrásokat. 

Nyomatékosította,

akkor is rendezni fogjuk a tanárok bérét, ha nem jönnek meg a pénzek, akkor is, ha Dobrev Kláráék sikerrel megfúrják, hogy megérkezzenek a pénzek, csak akkor kisebb mértékben tudjuk rendezni.

Teljes beszélgetés: 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!