2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Napi aktuális 05:00

Napi aktuális

Nagy Márton az üzemanyag-drágulás miatt berendelte az olajszektor képviselőit + videó

Szőnyeg szélére állítja a kormány a MOL-t és a benzinkutakat. A magyar áraknak a régió középmezőnyében kellene lenniük, de nincsenek ott. A témáról Bujdos Esztert, a Holtankoljak.hu ügyvezetőjét és Pásztor Szabolcsot, az Oeconomus kutatási igazgatóját kérdeztük a Napi Aktuálisban.

  • Nagy Márton az üzemanyag-drágulás miatt berendelte az olajszektor képviselőit + videó

A miniszter úgy fogalmazott, hogy régiós szinten, tehát a környező országokhoz képest középmezőnyben kell legyünk. Hol helyezkedünk el régiós összevetésen az üzemanyag árak szempontjából? – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos Bujdos Eszternek, a holtankoljak.hu ügyvezetőjének. 

Régiós szinten, ha a környező országokat nézzük, akkor Ausztriában és Szlovákiában is azonos árszinten tudunk benzint tankolni. Gázolaj esetében, vannak nálunk drágábbak. Nem mondhatjuk azt, hogy a masszív középmezőnyben vagyunk, vannak nálunk olcsóbbak. Nem tudjuk tartani ezt a középmezőnyt, de én nem is tartom túl helyesnek ezt a fajta összehasonlítást, hiszen teljesen más jogszabályi és adózási környezet van a szomszédos országokban

– fejtette ki Bujdos Eszter.

Akár a 90 dollár hordónkénti ár fölé is emelkedhet az üzemanyag világpiaci ára, még azt is megkockáztathatjuk, hogy rövid időn belül elérheti a 100 dolláros árat. Tehát a külső tényezők egyértelműen abba az irányba mutatnak, még Magyarországon is, hogy ha a piaci folyamatok érvényesülnek, akkor növekedhet az üzemanyag ára

– mondta Pásztor Szabolcs, az Oeconomus kutatási igazgatója a Napi Aktuálisban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Erősödik a zsidóellenesség Európában + videó

Erősödik a zsidóellenesség Európában + videó

A műsor ezen részének két vendége Kulifai Máté a Hetek főszerkesztő-helyettese és Megyeri Jonatán rabbi volt, akik arról beszélgettek a műsorvezetővel, hogy palesztin párti tüntetők zavarták meg az izraeli nagykövet előadását a Danube Institut konferenciáján, illetve szóba került az erősödő zsidóellenesség Európában téma is.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!