2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Napi aktuális 04:40

Napi aktuális

MNB: Az infláció 2023 második felében csökken

Balatoni Andrást, a MNB igazgatóját kérdeztük.

  • MNB: Az infláció 2023 második felében csökken

A Magyar Nemzeti Bank előrejelzése szerint júniustól jelentősen csökkenhet az infláció, ami Európában most az egyik legmagasabb. Míg novemberben a visegrádi országokban a pénzromlás átlag 17,9 százalék volt, addig Magyarországon ez a szám meghaladta a 23 százalékot. A jegybank szerint a magas infláció részben az energiaárak emelkedése és az élelmiszer-infláció miatt alakult ki. Az MNB elemzői úgy számolnak, hogy a gazdaság növekedési üteme a következő negyedévekben tovább lassul, azonban éves átlagban jövőre is pozitív tartományban marad.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén elrendelte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolását. A HírTV Napi aktuális című műsorának vendége volt Trencséni Dávid újságíró és Kovács András, az Origo főmunkatársa.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Demkó Attila: A NATO tudomásul vette a magyar álláspontot + videó

Demkó Attila: A NATO tudomásul vette a magyar álláspontot + videó

Minden NATO-területen kívüli katonai akció a NATO szabályai alapján csak önkéntes lehet - ezt mondta Orbán Viktor, miután egyeztetett Jens Stoltenberggel. A NATO főtitkára elfogadta Magyarország álláspontját. A témában Demkó Attila, az MCC geopolitikai műhelyének vezetője volt a Napi aktuális vendége. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!