2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Napi aktuális

Minden szem Nigerre figyel

Egyre hangsúlyosabban figyelnek az európai országok vezetői Nigerre, ahol július végén katonai puccs döntötte meg az elnök hatalmát. Kapcsoltuk Tóth Klaudiát, a Migrációkutató Intézet kutatóját. 

  • Minden szem Nigerre figyel

A fejlett országok a hatalomátvételt követően sorra menekítették ki állampolgáraikat az afrikai országból és aggodalommal figyelik a fejleményeket. Az egykori francia gyarmat a föld egyik legszegényebb országa, egy esetleges fegyveres konfliktus újabb migrációs hullámot indíthat el.

Tóth Klaudia adásunkban elmondta, remélhetőleg hamar sikerül stabilizálni a nigeri belpolitikai válságot. 

A Száhel-övezet mindig is fontos kibocsájtó és tranzitország volt Afrika vonatkozásában, ha itt az emberek úgy döntenek, hogy elindulnak, akkor vélhetően észak felé, az arab országok felé, majd a Földközi-tengeren keresztül az Európai Unió felé veszik majd az irányt

- mutatott rá. 

A szakértő szerint az sem kizárt, hogy a stabilitás helyreállítása érdekében nyugati, amerikai fegyveres csapatok jelenjenek meg az afrikai országban. 

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ujjong a Hamász

Ujjong a Hamász

A Hamász iszlamista palesztin mozgalom pénteken üdvözölte a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICJ) véleményét, amely szerint törvénybe ütköző, hogy Izrael továbbra is megszállva tartja az 1967-ben megszállt palesztin területeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A békemisszió következő állomása: Tusványos + videó

A békemisszió következő állomása: Tusványos + videó

A Napi aktuális vendége Németh Zsolt a Külügyi Bizottság tusnádi elnök volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között ezeket a témákat beszélte át: Tusványos, már több évtizede, Orbán Viktor békemissziója, az EU új vezetése.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!