2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 15:00

Napi aktuális

Mik lehetnek a fő csapásirányok a következő parlamenti ciklusban?

Politikai szempontból minden bizonnyal a legfontosabb magyar helyszín ebben a pillanatban Balatonfüred. A tóparti városban tartja ugyanis a Fidesz-KDNP a kihelyezett frakcióülését. Hétfőn indul a Parlament, itt az újabb uniós szankciós csomag. Lesz mit megbeszélni a 135 képviselőnek és szakértőknek. A helyszínről jelentkezik Papp Ágota tudósító, a stúdióban pedig Balogh Gábor újságíró és Pindroch Tamás, az Alapjogokért Központ elemzője.

  • Mik lehetnek a fő csapásirányok a következő parlamenti ciklusban?

Orbán Viktor miniszterelnök is a helyszínre érkezett és helyzetértékelést a frakció tagjai számára. 

Felszólalásában szót ejt az orosz-ukrán háborúról, az inflációról, a szankciókról valamint az uniós források is téma lehet a megbeszélésen. 

Csütörtökön kora délután bejelentést tesz Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője.

A tájékoztatót a HírTV, Facebook és YouTube csatornánk 13.30-tól élőben közvetíti. 

A HírTV stúdiójában Balogh Gábor újságíró felvette, nagyon kíváncsi lesz arra, hogy sikerül-e majd valóban egyszámjegyűre gyalulni az inflációt, ahogy azt a miniszterelnök az évértékelőjében ígérte, ugyanakkor Pindroch Tamás arra mutatott rá, hogy lehet, hogy az infláció ügyében az élvonalban vagyunk, de más országok megkapták az uniós támogatásokat, de Magyarország nem. 

Ez közrejátszik az infláció tompitásában, hogy kapunk-e fejlesztési pénzeket, vagy sem. Ez is téma lesz, bár nem tudjuk konkrétan, hogy mi zajlik a frakcióülésen, ami biztos, hogy hétfőn Orbán Viktor napirend előtt is értékelni fog

- tette hozzá.

De, mik lehetnek a fő csapásirányok a következő parlamenti ciklusban? Válaszok itt a teljes vitában 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Habár a Világ Kultúráinak Háza irodalmi díjának zsűrije mesterműnek, sőt a legjobbnak minősítette Nádas Péter író Rémtörténetek című kötetét, úgy tűnik a magyar író azért részesülhetett rangos elismerésben, mert fehér - derül ki a prae.hu. elemző cikkéből, melyet az Index szemlézett. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kemény harc megy a XII. kerületért + videó

Kemény harc megy a XII. kerületért + videó

Fontos, hogy a hagyományos értékek, a családok biztonsága megmaradjon a Hegyvidéken! Erről Fonti Krisztina a Fidesz-KDNP XII. kerületi polgármesterjelöltje beszélt a HírTV péntek esti Napi aktuális című műsorában. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!