2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Napi aktuális

Maruzsa Zoltán: 58 nagy témakörről szól a törvényjavaslat, 34 területen változtattunk érdemben

Parázs vita alakult ki az oktatásról a parlamentben. Az ellenzék össztüzet zúdított a pedagóguséletpálya-törvény javaslatára, amiről pénteken tárgyal az Országgyűlés. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár volt a Napi aktuális vendége.

  • Maruzsa Zoltán: 58 nagy témakörről szól a törvényjavaslat, 34 területen változtattunk érdemben

A Párbeszéd képviselője, Mellár Tamás egyszeri kalapácsos embernek nevezte a belügyminisztert. A szocialista Kunhalmi Ágnes pedig a béremeléshez szükséges források kérdését vitatta. A Belügyminisztérium államtitkára válaszában arra emlékeztetett: az EU-s forrás a magyar költségvetés részét képezi. Egyúttal rámutatott: a baloldal akadályozza a pedagógusok béremelését.

A Momentum képviselője Tóth Endre hidegvérű bosszúállásról beszélt a törvénnyel kapcsolatban.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a pedagógus életpálya törvény megteremti a lehetőségét a béremeléseknek, több szabadságot és a többletmunkáért több pénzt ajánl a tanároknak. 

A HírTV stúdiójában Maruzsa Zoltán elmondta, a legfontosabb változás az egy teljesítményalapú bérstruktúra kialakítása. Ettől mind a kormány, mind pedig az Európai Bizottság a magyar oktatási rendszer eredményességének a javulását várja. 

  • többletmunkáért juttatások járnak
  • teljesítmény-alapú bérezés

Egy olyan jogi környezetet termtünk, ami megteremti a további a béremeléseknek az alapját, másrészt az iskola világára lesz alkalmazható

- tette hozzá. 

Teljes beszélgetés: 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!