2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Napi aktuális

Lentner Csaba: Túlteljesítette a vállalását a kormány + videó

Újra egy számjegyű az infláció Magyarországon! Lentner Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetemi tanára volt a vendégünk.

  • Lentner Csaba: Túlteljesítette a vállalását a kormány + videó

Teljesült a kormány év elején kitűzött célja: másfél év után ismét tíz százalék alatt van a fogyasztói áremelkedés hazánkban. Októberben átlagosan 9,9 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat a fogyasztói árak, szeptemberhez viszonyítva pedig átlagosan 0,1 százalékkal csökkentek.

Lentner Csaba közlése szerint a kormány az ősz végére ígérte a 10 százalék alatti inflációt, azonban az megvalósult már október végére megvalósult. 

Ez annyit jelent, hogy a 2023 év eleji csúcshoz képest, amikor 26 százalák volt az infláció, 60 százalákkal mérséklődtek az árak (...) ez az Európai Unióban is egyedülálló

- mutatott rá. 

Teljes beszélgetés: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!