2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Napi aktuális

Láng Zsolt: Karácsony Gergely nem szólt senkinek, hogy változtatni kíván a Lánchíddal kapcsolatos megállapodáson

Szabad az út! 18 hónap után részben átadták a Lánchidat, amit egyelőre csak a taxik, buszok és biciklisek használhatnak. Karácsony Gergely főpolgármester közölte, még nem dőlt el, hogy visszaengedik-e az autósokat. Vendégünk volt Láng Zsolt fideszes parlamenti képviselő, kormánybiztos.

  • Láng Zsolt: Karácsony Gergely nem szólt senkinek, hogy változtatni kíván a Lánchíddal kapcsolatos megállapodáson

A budapestiek csak részben vehetik birtokba a megújult dunai átkelőt. A Lánchídon péntektől ugyanis csak taxik, a BKK járművei, a biciklisek és a motorosok járhatnak. Amint a beruházás 100%-ban elkészül, vagyis a járdákat is átadják, már a gyalogosokat is visszaengedik a hídra.

Az autósforgalmat azonban továbbra is korlátozza a főpolgármester, sőt, akár végleg kitiltaná az autókat a Lánchídról.

Láng Zsolt, a Közép-Magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos híradónknak úgy fogalmazott: a Lánchíd rekonstrukciójának támogatásáról szóló kormányrendelet kimondja: az egyik feltétel, hogy a gépjárműforgalom ezen közúti szakaszon való teljes vagy részleges korlátozása ne haladja meg a 18 hónap időtartamot. A Fővárosi önkormányzat azonban, mivel úgy nyitotta meg a Lánchidat, hogy sem a gyalogos forgalom, sem a gépjárműforgalom nem használhatja, nem teljesíti a kormányhatározatban foglaltakat.

Teljes beszélgetés a Napi aktuálisban: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Nemre és korra való tekintet nélkül  gyűjtötték össze a zsidókat + videó

Nemre és korra való tekintet nélkül gyűjtötték össze a zsidókat + videó

1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. Ma, arra a több százezer zsidó honfitársunkra emlékezünk, akiket kiszakítottak közülünk. A a magyarországi holokauszt emléknapján a Napi aktuális vendége volt Máthé Áron történész, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!