2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Napi aktuális

Mintegy 20 év után újra nemzeti többségi tulajdonba került a Liszt Ferenc Repülőtér + videó

A Napi Aktuálisban Hecker Flóriánt, a Világgazdaság újságíróját kérdeztük a témáról.

  • Mintegy 20 év után újra nemzeti többségi tulajdonba került a Liszt Ferenc Repülőtér + videó

Európai viszonylatban milyen nagyságrendje van ennek a bevásárlásnak – tette fel a kérdést a riporter, Velkovics Vilmos. 

Azt kell látni, hogy itt a rendszerváltás utáni magyar gazdaságtörténet legnagyobb tranzakciójáról beszélünk. De nem csak magyar viszonylatban kiemelkedő ez az üzlet, hanem a közép-európai régiót tekintve is. 1200 milliárdos vételárról beszélünk, ennek azonban a megoszlása 80-20 százalék, 80 százalékos részt vásárolt meg a magyar állam, 20 százalék pedig a Vinci francia reptér-üzemeltető része lett. Ez azt jelenti, hogy az állam oldalán nagyjából ezer milliárdos összeg van, hogy ez a jövőben hogyan fog csökkenni, az annak is a kérdése, hogy további befektető be fog-e szállni, erről korábban már lehetett hallani. – hangsúlyozta Hecker Flórián, a Világgazdaság újságírója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

A Napi aktuális vendége Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, MCC volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között Somkuti új könyvéről, a NATO Ukrajna missziójáról beszélgettek, de szó volt arról is, hogy Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával, illetve, hogy 50 millió dollárral támogatja az év végéig Washington Kijevet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!