2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Napi aktuális

Kövér László elárulta, miért utazik magyar delegáció Svédországba és Finnországba

Svédország és Finnország a legválogatottabb jelzőkkel sértegette Magyarországot éveken keresztül - nyomatékosította a Hír Televíziónak az Országgyűlés elnöke. Kövér László jelezte, ezek tisztázása miatt utazik Skandináviába Hende Csaba volt honvédelmi miniszter és Németh Zsolt a külügyi bizottság elnöke, mielőtt hazánk ratifikálja a két ország NATO csatlakozását.

  • Kövér László elárulta, miért utazik magyar delegáció Svédországba és Finnországba

Kövér László hozzátette, ezek a kijelentések nem csupán barátságtalan gesztusok voltak, hanem konkrét anyagi kárt okoztak Magyarországnak.

Velünk kapcsolatban minden elhangzott úgy a két nemzeti parlamentben, mint az Európai Parlamentben ezen nemzet képviselői részéről. Tehát, ez nem, hogy mondjam, nem csak jó modor kérdése, vagy érzékenység kérdése, ezek konkrét nevesíthető károkat okoznak Magyarország nemzeti érdekeinek. Ezek az emberek a tekintetben helyeznek nyomást az európai intézményekre, hogy ne fizessék ki a Magyarországnak járó európai uniós forrásokat. Tehát, itt konkrét károkozásról van szó, nem csak arról, hogy a mi lelkünk érzékeny

- közölte a házelnök. 

M. Dobos Marianne felvetésére, hogy Věra Jourová, a jogállamisági eljárással foglalkozó bizottsági alelnök kijelentette, Magyarországot gyakrabban kell számon kérni, különösen az Oroszországgal és a háborúval kapcsolatos álláspontja miatt, Kövér László úgy reagált, túlzó elvárásnak tartja, hogy együtt kellene csaholni a háborús kórussal. Szerinte a Brüsszelből jött üzenetek kísértetiesen hasonlítanak a szovjet időkre, csak - tette hozzá -

a nemzetközi munkásmozgalom helyébe az európai értékek léptek, a Brezsnyev-doktrína helyébe ezek szerint a Jourová-doktrína.

Teljes beszélgetés: 

 

 

További epizódok

 Több száz kutyaként azonosított ember gyűlt össze Berlinben

Több száz kutyaként azonosított ember gyűlt össze Berlinben

A '70-es évek filmjeiben a fériak cigarettáztak, motoroztak, ma ott tartunk, hogy gyereket akarnak szülni és állati jelmezekbe bújnak. A héten ezer ember gyűlt össze Berlinben, kutyajelmezben, mert ők inkább ebnek tartják magukat, nem embernek. Vendégünk volt Dezse Balázs újságíró. 2023. szeptember 22.
Sipos Jenő: Társadalmi esemény lett a magyar válogatott mérkőzése

Sipos Jenő: Társadalmi esemény lett a magyar válogatott mérkőzése

A magyar labdarúgó-válogatott telt ház előtt vívja soron következő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését, ugyanis pénteken kevesebb mint három óra alatt minden jegy elkelt az október 14-i, szerbek elleni csoportrangadóra. Vendégünk volt Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. 2023. szeptember 22.
Gőzerővel folyik a munka Pakson

Gőzerővel folyik a munka Pakson

Minden akadály elhárult a Paks II. beruházás megvalósítása elől az elmúlt évek előkészítése, engedélyeztetése révén, és minden feltétel adott ahhoz, hogy az építkezés megfelelő ütemben haladjon. A témában vendégünk volt Hárfás Zsolt az atombiztos blog szerzője. 2023. szeptember 22.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!