2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Napi aktuális

Koskovics Zoltán: Az ISIS egy új stratégiát kezdett alkalmazni, aminek globális következményei lesznek + videó

Tart attól Koskovics Zoltán, ha valóban az Iszlám Állam áll a krasznogorszki merénylet mögött, akkor a jövőben hasonló támadások várhatók a világ bármely pontján. Erről a geopolitikai szakértő hétfőn este beszélt a Napi aktuálisban.

  • Koskovics Zoltán: Az ISIS egy új stratégiát kezdett alkalmazni, aminek globális következményei lesznek + videó

Március 22-én négy fegyveres betört a moszkvai körgyűrűn elterülő krasznogorszki Crocus City Hall kulturális és üzletközpont koncerttermébe és tüzet nyitott a közönségre és gyújtogatott. 137 ember, köztük három gyermek életét vesztette. Nagy kérdés, hogy milyen a megítélése nemzetközi viszonylatban a merényletnek. Macron francia elnök arról beszélt, hogy a moszkvai terrortámadást végrehajtó csoport Franciaországban is próbálkozott. 

M. Dobos Marianne műsorvezető felvetésére, hogy a támadás után mennyire változhat meg az orosz ellenségkép Nyugaton Koskovics Zoltán elmondta, ha valóban az Iszlám Állam áll a merénylet hátterében, akkor azt kell leszögezni, hogy egy új stratégiát kezdett el alkalmazni, aminek globális következményei lesznek. 

Eddig ilyen embereket nem láttunk az Iszlám Állam színeiben fellépni, ez új jelenség, ezek amatőrök nem is tudták, hogy mit cselekszenek, minimális összegért, a probléma az, hogy ezek a típusú emberek a világon mindenhol megtalálhatóak (...) ha az ISIS volt, aki ezt a támadást csinálta, akkor könnyen lehet, hogy az egyik célja az volt, hogy ez eszkalációhoz vezessen a Nyugat és Oroszország közötti konfliktusban

- mutatott rá.

Kiemelte, az olyan apokalitikus szektáknak, mint az al-Kaidának és az Iszlám Államnak érdekükben áll, hogy a nagyhatalmak valódi háborúba sodródjanak egymással.

Teljes beszélgetés: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!