2024. 10. 07. Hétfő Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Radar 23:45

Napi aktuális

Izraelben országszerte megemlékezéseket tartottak a terrortámadás évfordulóján + videó

Egy éve támadta meg Izraelt a Hamász. 2023. október 7-én a terroristák 1200 embert meggyilkoltak, több ezret megsebesítettek, százakat túszul ejtettek. Az évforduló napján Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael magyarországi nagykövete volt a Napi Aktuális vendége.

  • Izraelben országszerte megemlékezéseket tartottak a terrortámadás évfordulóján + videó

Ahogy mi látjuk, Izraelben és nagyon sok helyen Európában, de itt Magyarországon is, ez már nem politikai konfliktus! Ennek a legjobb bizonyítéka, hogy a Hamász nem csak zsidókat, nem csak izraelieket ölt meg, hanem izraeli muzulmánokat is. Beduinokat például, akik az izraeli biztonsági erőkben is harcoltak, és nekik van saját nemzetiségük, csak izraeli állampolgárok, de egyébként palesztinokat is Gázából. Lemészároltak Fülöp-szigeteki vendégmunkásokat, akik közül sokan a kibucokban dolgoztak. Tehát nem csak politikai konfliktusról van szó, hanem ez vallási és civilizációs konfliktus, méghozzá a fény gyermekei és a sötétség gyermekei között

– hangsúlyozta Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael magyarországi nagykövet a Napi Aktuálisban majd hozzátette:

Európa és a világ többi része úgy akar élni, hogy toleráns, demokratikus, pluralista és hát ezek az emberek, akiket látunk most már Európában is, megpróbálják megmondani nekünk és az európaiaknak is, hogy mit tegyenek, mit ne tegyenek. Úgy gondolják, hogy a helyi törvények felett állnak. Tehát Európa és a nyugati világ veszélyben van. Ezt nem értik meg, hogy a zsidók és Izrael csak az előétel. Nem mi leszünk az utolsók. Mi csak a kezdet vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Boros Bánk Levente: Pár hónap alatt varázstalanodott Magyar Péter + videó

Boros Bánk Levente: Pár hónap alatt varázstalanodott Magyar Péter + videó

Magyar Péter tüntetést szervezett a közmédia elé. A több százezres tömeg helyett csupán pár ezren mentek ki a megmozdulásra. A szavazói és követői közül többen emiatt voltak csalódottak. Tényleg apad a Tisza? Boros Bánk Leventével, a Nézőpont Intézet politikai elemzési igazgatójával beszélgetünk a témáról.
Politikai fogolynak tartja magát Kiss László + videó

Politikai fogolynak tartja magát Kiss László + videó

A fogdában tette le hivatali esküjét Kiss László. Megalakult a képviselőtestület Óbudán a polgármester nélkül. Hogy lesz ebből működőképes kerület? Puskás Péter, az óbudai Fidesz frakcióvezetője volt a Napi Aktuális vendége.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!