2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Felvidéki freskó 11:00

Napi aktuális

„Az izraeli hadseregen a világ szeme” + videó

A tűzszünet lejárta után Izrael újraindította a harcot a Hamász ellen a Gázai övezetben. Napi aktuális című műsorunkban kapcsoltuk Szegedi Dániel tanárt Jeruzsálemből és vendégünk volt Horváth József biztonságpolitikai szakértő.

  • „Az izraeli hadseregen a világ szeme” + videó

Szegedi Dániel emlékeztetett, csendesebb napokon vannak túl, ugyanakor a napokban történt egy terrortámadás Jeruzsálemben, ahogy négy izraeli állampolgárt agyonlőttek, vagyis Jeruzsálemben mindig nagyon feszült a helyzet. 

Pénteken már egész nap voltak Izraelben légvédelmi riadók - tette hozzá. 

A háború második szakasza

A HírTV stúdiójában Horváth József arra mutatott rá, Izrael fő célja továbbra is a palesztin terrorszervezet fogságában lévő túszok kiszabadítása, valamint a Hamász felszámolása. 

A szakértő úgy látja, a Hamász vezetői úgy döntöttek, hogy az elmúlt napok elegendő időt adtak a számukra a tekintetben, hogy úgy az embereiket, mind a felszereléseiket, fegyvereiket el tudják menekíteni, új rejtekhelyekre tudják szállítani, és ezek után az új állásaiknak a felvételével látható az is, hogy gyakorlatilag ők támadtak először Izraelre, és nem várták meg, hogy az izraeli hadsereg újra mozgásban lesz.

Mint fogalmazott, az izraeli hadseregen a világ szeme, hiszen nagyon nehéz helyzetben van, hiszen - jegyezte meg, minden egyes nappal, amíg a tűzszünet tartott a Hamász tudta menekíteni az embereit. 

Izrael pedig azért van nehéz helyzetben, mert egy ilyen megállás után újra lendületbe kell jönnie, a következő egy-két napnak pedig ez lesz a kihívása

- mutatott rá. 

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kampányfogás: plusz öt évet ígér Karácsony Gergely + videó

Kampányfogás: plusz öt évet ígér Karácsony Gergely + videó

A főváros vezetésének az a célja, hogy egy évtizeden belül visszaadjon plusz öt egészségben eltöltött évet a budapestieknek - jelentette be a főpolgármester a főváros jövőjéről szóló tanácskozáson. A kijelentésről Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár is elmondta a véleményét a HírTV stúdiójában. 
Önkritikát is gyakorolt Orbán Viktor a gazdasági évnyitón + videó

Önkritikát is gyakorolt Orbán Viktor a gazdasági évnyitón + videó

Kötelező optimuzmuson belüli, ugyanakkor egy erőt sugárzó beszéd volt Orbán Viktor miniszterelnöknek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara budapesti gazdasági évnyitóján elmondott felszólalása. Valóban így van? Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa és Kacsoh Dániel, a Mandiner fősterkesztő-helyettese vitázott a HírTV stúdiójában. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!