2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Fel a fejjel

Következik:

Híradó 15:00

Napi aktuális

Horváth László: A lignit a nemzeti vagyonunk része, a lignites erőműre szükségünk van + videó

A kormány úgy döntött megerősíti a Mátrai Erőművet a megnövekedett villamosenergia miatt egy új nagy teljesítményű, gázos kombinált ciklusú blokkot épít. A témában vendégünk volt Horváth László miniszteri biztos.

  • Horváth László: A lignit a nemzeti vagyonunk része, a lignites erőműre szükségünk van + videó

Az országgyűlési képviselő leszögezte: a hazai energiaellátás biztonsága létkérdés a számunkra, és ebből a szempontból kiemelt szerepet játszik a Mátrai Erőmű, hiszen az ország egyetlen olyan alaperőműve, amely villamosenergiát hazai alapanyagból állít elő.

Az erőművet meg kell erősítenünk és a kapacitását bővíteni kell, mert egyre nagyobb az energiaigány, hiszen nagyon sok befektetés is érkezett - mutatott rá Horváth László miniszteri biztos. 

Kiemelte, 

a lignit a nemzeti vagyonunk része, a lignites erőműre ma szükségünk van, hiába követeli az unió és a baloldal egyre hangosabban, hogy azonnal zárjuk be a lignites erőművűnket, ezt nem tehetjük meg (...) az a helyzet, hogy Magyarország 3 millió tonna széndioxidot bocsát ki évente, de közben Németország széndioxid-kibocsájtása 180 millió tonna, Lengyelországé 125 millió, a bolgárok pedig most jelentették be, hogy nem állítják le a szenes erőműveket. 

Teljes beszélgetés: 

 

 

További epizódok

Előzetes a Karikó Katalinnal készült exkluzív interjúból + videó

Előzetes a Karikó Katalinnal készült exkluzív interjúból + videó

A vasárnap a Hír TV-ben megjelenő, Karikó Katalinnal készült interjúnak egy részletét mutattuk be a Napi aktuálisban. 2023. december 08.
Korszakalkotó magyar fejlesztésű járművet mutattak be a dubaji klímacsúcson + videó

Korszakalkotó magyar fejlesztésű járművet mutattak be a dubaji klímacsúcson + videó

Kun Krisztián, a Neumann János Egyetem Járműtechnológiai Kutatócsoport vezetője és Ruppert Dániel, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója voltak a vendégeink. 2023. december 08.
Az adóhatóság további 1,4 milliárd forintos kampánytámogatást vizsgál a baloldalnál + videó

Az adóhatóság további 1,4 milliárd forintos kampánytámogatást vizsgál a baloldalnál + videó

Novák Zoltán politikai elemző és Lentulai Krisztián újságíró voltak a Napi aktuális vitablokkjának a vendégei, akik a baloldali pártokra kirótt ÁSZ büntetésről fejtették ki a véleményüket. 2023. december 08.

Legfrissebb híreink

Új alap segíti a családokat

Új alap segíti a családokat

Eddigi családpolitikánkat a jövőben kiegészítjük egy olyan alappal, amely a testi, lelki és szellemi egészséget szolgálja, hiszen erre kell és lehet építkezni - mondta Hornung Ágnes vasárnap egy fővárosi rendezvényen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!