2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Napi aktuális

György István: Hosszabb tetőzési folyamatra kell berendezkedni, rendkívül lassú az apadás

Itthon az elmúlt évek árvízvédelmi fejlesztéseinek köszönhetően sikerült megelőzni a nagyobb bajt. Bár több folyónkon is rekordmagasságot mértek, sikerült megvédeni az emberéleteket és az épületeket. Vendégünk György István, a Miniszterelnökség államtitkára.

  • György István: Hosszabb tetőzési folyamatra kell berendezkedni, rendkívül lassú az apadás

A környező országokban és hazánkban történt rendkívüli vihar óok és a heves esőzések nyolc magyarországi vármegyét érintettek. György István adásunkban emlékeztetett, nagyon magas volt a vízállás a Hernádon és a Sajón, megáradt a Rába, a Mura és a Dráva. 

Az elmúlt bő 10 évben védmű-megerősősítések zajlottak Magyarországon, többek között a Dráván is, a 150 kilométeres magyarországi szakaszból a legkritikusabb 25 kilométeren megtörtént a védmű megemelése, ez pedig rendkívüli mértékben segíti most a védekezési feladatok ellátását. Ahol pedig még a védművek magasságával probléma van, homokzsákokkal pótolták ezt a települések polgármesterei, a településeken élők, a vízügyi szakemberek a katasztrófavédelem segítségével

- mondta el az államtitkár. 

György István közlése szerint komoly éberség mellett a mostani árvízhelyzet kézben tartható lesz.

, már több településen Barcsnál is túl vagyunk a tetőzésen, de a Sajó, a Hernád, a Rába esetében is túl vagyunk (...) hosszabb tetőzési folyamatra kell egyébként berendezkedni, rendkívül lassú azÉjszaka Drávaszabolcsnál fog a Dráva tetőzni apadás. Mintegy 400 kilométert érintett az árvízi védekezés, ebből 200 kilométeren harmadfokú készültség volt

- tette hozzá. 

Teljes beszélgetés: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!