2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Napi aktuális

Gulyás Gergely: Olyan szankciókat kell elfogadni, ami annak fáj, akit büntetni akarunk

Újabb Oroszországor sújtó szankciókat jelentett be Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöke. A javaslat az orosz kőolajimport fokozatos betiltását javasolja. Vendégünk volt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

  • Gulyás Gergely: Olyan szankciókat kell elfogadni, ami annak fáj, akit büntetni akarunk

A tárcavezető adásunkban emlékeztetett, Magyarország tartja magát a márciusi versailles-i EU-csúcson elfogadott döntéshez, miszerint a tagállamok különböző területeken vezetnek be szankciókat Oroszország ellen, de ezek nem érintk a kőolaj és a földgáz területét. 

Nem tudjuk miért változott meg a bizottság álláspontja, előzetes egyeztetés nem történt (...) azt, hogy a bizottság elnöke ilyen javaslatot fog tenni, mi is csak néhány nappal ezelőtt tudtuk meg.

- tette hozzá.

Gulyás Gergely emlékeztetett, Orbán Viktor kormányfő Ursula von der Leyennek címzett levelében egyértelművé tette, ezek a szankciók ebben a formában nem támogathatók.

Olyan szankciókat kell elfogadni, ami annak fáj, akit büntetni akarunk és nem fáj jobban annak, aki büntetni akar

- fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Arról is beszélt: Bulgáriának, Szlovákiának és Csehországnak is "komoly aggályaik" vannak.

Miután teljes egységre van szükség, és enélkül szankciók nem fogadhatók el, ezért ha az Európai Bizottság fenn akarja tartani az egységet, amely a háború miatt az uniót jellemezte, akkor tárgyalni kell

- jelezte a miniszter.

Gulyás Gergely hozzáfűzte: Magyarország pontosan el tudja mondani, hogy az országnak a helyzet mennyivel kerül többe, mint más tagállamoknak, miben más a helyzetünk, mennyi idő alatt és milyen költségekkel lehetséges az átállás és milyen költségek megtérítését várja el az uniótól Magyarország.

Teljes beszélgetés: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!