2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Napi aktuális

Gavin Wax: Ha Trump lenne az elnök, tárgyalóasztalhoz kényszerítené Zelenszkijt

Az amerikai republikánusok közül többen keményen bírálták Joe Biden elnököt, amiért Kijevbe utazott. A képviselőház egyik tagja a közösségi médiában közzétett üzenetében azzal vádolta a demokratákat, hogy az amerikaiakat arra kényszeríti, fizessék az ukrán kormányt és a háborút. A stúdióban Gavin Wax, a New York-i Republikánus Klub elnöke.

  • Gavin Wax: Ha Trump lenne az elnök, tárgyalóasztalhoz kényszerítené Zelenszkijt

Gavin Wax szerint, sok amerikai úgy gondolja, amit a Biden-kormányzat csinál az sokáig nem tartható politikailag, hiszen ahelyett, hogy a természeti csapások sújtotta területekre látogatna, helyette Kijevbe utazott. 

Sorolta, 

az Egyesült Államok nagyon sok politikai és gazdasági válságon megy keresztül, elszabadult az infláció, a bűnözés, határproblémákkal kell küzdeni, korrupciós ügyek vannak. Úgy tűnik a politikai vezetők arra koncentrálnak, mi történik Ukrajnában, nem pedig arra, hogy mi a helyzet a hátsó udvaron. 

- tette hozzá. 

Arra a felvetésre, hogy Donald Trump korábban kijelentette, ha megnyerte volna a választásokat, nem tört volna ki az orosz-ukrán háború, Gavin Wax emlékeztett,

az elmúlt 20 évben csak Trump elnöksége alatt nem szállta meg bármelyik szomszédját Oroszország (...) igaza van a volt elnöknek, na Trump lenne az elnök, tárgyalóasztalhoz kényszerítené Zelenszkijt (...) most nem látunk sem Washingtonból, sem Londonból, sem Brüsszelből nem látni semmilyen nyomást, a háború folytatódni fog. 

Gavin Wax úgy látja,

Biden egyáltalán nem akarja Putyint és Zelenszkijt tárgyalóasztalhoz ültetni (...) még nagyobb katasztrófa lesz, még több ember fog meghalni (...) a háború folytatódni fog, az ukránok kárára. 

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 
Madagaszkár tradicionálisan a béke pártján áll + videó

Madagaszkár tradicionálisan a béke pártján áll + videó

A Madagaszkár és Magyarország közötti együttműködési lehetőségekről, a két ország viszonyáról és országának a háborúkhoz való álláspontjáról is beszélt Rasata Rafaravavitafika, a Madagaszkári Köztársaság külügyminisztere a Napi aktuálisban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!