2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Napi aktuális

Ezért lehet migránsgettókról beszélni

Nem fogjuk hagyni, hogy migránsgettók létesüljenek Magyarországon - jelentette ki Orbán Viktor a magyar-osztrák-szerb kormányközi csúcstalálkozón. A téma kapcsán Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára volt a Napi aktuális vendége.

  • Ezért lehet migránsgettókról beszélni

Magyarország nem fogja végrehajtani az EU migrációs döntéseit, nem fogadják el a kötelező kvótát, és nem fogadják el a migránsgettók, migránstáborok építésére vonatkozó kötelezettséget sem - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Bécsben rendezett magyar-osztrák-szerb migrációs csúcstalálkozón.

Dömötör Csaba szerint ez a csúcs is azt bizonyítja, hogy nem vagyunk egyedül ebben a küzdelemben és vannak olyan országok, amelyek ebben a kérdésben Magyarország szövetségesei. 

Mozgás van a migrációs politikában. A háborús eseményeket kihasználva egyetlen nap alatt döntöttek a kvótáról, figyelmen kívül hagyva, hogy Lengyelország és Magyarország erőteljesen tiltakozott. Most annak kell megvizsgálni a lehetőségét, hogy a népszavazás eredményével összhangban, hogyan lehet elérni, hogy ezt Magyarországon ne lehessen végrehajtani

- tette hozzá. 

A politikus rámutatott, 

azért lehet migránsgettókról beszélni, mert van egy előírás ebben a migrációs csomagban, ami arról szól, hogy minden tagországnak kötelező kialakítani menekültközpontokat és ez alapján Magyarországra esne a menekültügyiközpont-kapacitások közel harmada, 28 százalék, ez - tette hozzá - teljesen aránytalan. 

Teljes beszélgetés: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Gyors helyzetjelentést adott ma Orbán Viktor Brüsszelből, amiből az derül ki, hogy arrafelé nem nagyon értenek a szép szóból. A miniszterelnök szerint ugyanis semmibe vették az európai emberek akaratát, és a baloldallal és a liberálisokkal összeállt Néppárt leosztotta az EU vezető pozícióit. Minderről a Vezércikk vendégei, Boros Bánk Levente, Bencsik András és Szabó László is elmondják a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Dizseri András: Győzött a jog és a törvényesség! + videó

Dizseri András: Győzött a jog és a törvényesség! + videó

A Napi aktuálisban Dizseri András polgármesterjelölt, Diósd volt a vendég, akivel Velkovics Vilmos többek között arról beszélgetett, hogy az újraszámlálás után ő lett a polgármester, illetve, hogy reményei szerint Diósd új lendületet vesz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!