2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Napi aktuális

Ezért lehet migránsgettókról beszélni

Nem fogjuk hagyni, hogy migránsgettók létesüljenek Magyarországon - jelentette ki Orbán Viktor a magyar-osztrák-szerb kormányközi csúcstalálkozón. A téma kapcsán Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára volt a Napi aktuális vendége.

  • Ezért lehet migránsgettókról beszélni

Magyarország nem fogja végrehajtani az EU migrációs döntéseit, nem fogadják el a kötelező kvótát, és nem fogadják el a migránsgettók, migránstáborok építésére vonatkozó kötelezettséget sem - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Bécsben rendezett magyar-osztrák-szerb migrációs csúcstalálkozón.

Dömötör Csaba szerint ez a csúcs is azt bizonyítja, hogy nem vagyunk egyedül ebben a küzdelemben és vannak olyan országok, amelyek ebben a kérdésben Magyarország szövetségesei. 

Mozgás van a migrációs politikában. A háborús eseményeket kihasználva egyetlen nap alatt döntöttek a kvótáról, figyelmen kívül hagyva, hogy Lengyelország és Magyarország erőteljesen tiltakozott. Most annak kell megvizsgálni a lehetőségét, hogy a népszavazás eredményével összhangban, hogyan lehet elérni, hogy ezt Magyarországon ne lehessen végrehajtani

- tette hozzá. 

A politikus rámutatott, 

azért lehet migránsgettókról beszélni, mert van egy előírás ebben a migrációs csomagban, ami arról szól, hogy minden tagországnak kötelező kialakítani menekültközpontokat és ez alapján Magyarországra esne a menekültügyiközpont-kapacitások közel harmada, 28 százalék, ez - tette hozzá - teljesen aránytalan. 

Teljes beszélgetés: 

További epizódok

A magyar kutató-mentő csapatok közel 100 holttestet emeltek ki a vízből és a romok alól

A magyar kutató-mentő csapatok közel 100 holttestet emeltek ki a vízből és a romok alól

Éjjel hazaérkeztek a magyar mentőcsapatok az áradás sújtotta Líbiából. 46-an napokig kutattak túlélők és halottak után. Járvány, szegénység, és egy elmosott város. Az egyik mentőcsapat vezetőjét, Balázs Lászlót kérdeztük a kinti tapasztalatokról. 2023. szeptember 25.
Sorsdöntő választások elé néz a szlovákiai magyarság

Sorsdöntő választások elé néz a szlovákiai magyarság

Vendégünk vol Cziprusz László képviselőjelölt. 2023. szeptember 25.
Egy hét alatt több mint 4300 migráns próbált átjutni illegálisan a magyar határon

Egy hét alatt több mint 4300 migráns próbált átjutni illegálisan a magyar határon

A hétvégén kétezer migráns próbált átjutni a déli határon, ők is és az embercsempészek is egyre frusztráltabbak és elszántabbak. Vendégünk volt Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó. 2023. szeptember 25.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Megkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka

Megkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka

Ismét belenyúlhat a kormány az üzemanyagárakba, semmilyen kérdésben nem szabad engedni Brüsszelnek- ezekről is beszélt az őszi parlamenti ülésszak kezdetén Orbán Viktor. Trencséni Dávid és Kohán Mátyás újságírók voltak a Napi aktuális vendégei.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!