2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Napi aktuális

Bóka János: Az Európai Ügyészséghez csatlakozni szakmailag megkérdőjelezhető + videó

Azok, akik az Európai ügyészséghez való csatlakozáshoz kötnék az uniós források kifizetését nincsenek tisztában sem a kohéziós források, sem a kondícionalitás, sem pedig az Európai Ügyészség természetével – reagált az európai uniós ügyekért felelős miniszter a Napi aktuálisban Magyar Péter felvetésére.

  • Bóka János: Az Európai Ügyészséghez csatlakozni szakmailag megkérdőjelezhető + videó

Bóka János kiemelte: az Európai Ügyészséghez való csatlakozás minden tagállam számára csupán opció. Ha pedig egy ország úgy dönt, nem teszi ezt meg, azt semmilyen kár nem érheti.

Vannak olyan tagállamok, akik ebben nem vesznek részt és vannak olyantagállamok, amelyek ebben sohasem fognak részt venni (...) Dánia ilyen, Írország ilyen és az ő esetükben fel sem merül, hogy nekik csatlakozniuk kellene bármilyen uniós forráshoz való hozzáférés miatt, de az egy értelmes szakmai vita, hogy az Európai Ügyészség által az Unió pénzügyi érdekeinek a védelme, az haladt-e előrébb. Az európai uniós ügyészség működésének a gyakorlati tapasztalatai azt mutatják, hogy ezek a várakozások jórész nem teljesülnek

- tette hozzá. 

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

A hídpénz-botrányt is napirendre vennék a balliberális politikusok az Európai Parlamentben?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Lehet-e béke Izrael és Irán között? + videó

Lehet-e béke Izrael és Irán között? + videó

A Napi aktuálisban Novák Attila történész jelentkezett be élőben Izraelből. A vele való beszélgetésből a következő témák kerültek szóba: megfenyegette Izraelt az iráni elnök, ma volt a háború 200. napja, az amerikai elnökválasztás hatásai az izraeli konfliktusra, műholdfelvételek szerint egy légvédelmi radart talált el az izraeli válaszcsapás Iránban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!