2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Napi aktuális

Benda József: Kitörési pont, hogy a nagycsaládosok számát kell jelentősen növelni

Növelni kell a családoknál a termékenységi rátát a jelenlegi 1,5-ről 2,1-re. Erről beszélt Orbán Viktor Tusnádfürdőn, szerinte a Kárpát-medencében egységes családtámogatásra van szükség, a demográfiai válság egész európát érinti. Milyen módszerek eszközök kellenek, hogy a családok több gyereket vállaljanak és ne fogyjon tovább a magyarság létszáma?

  • Benda József: Kitörési pont, hogy a nagycsaládosok számát kell jelentősen növelni

A demográfiai krízisnek van egy 60 éves története - hívta fel rá a figyelmet Benda József társadalompedagógus a Napi aktuálisban. Kiemelte, 60 év óta nincs meg a 2,1-es termékenység, amikor pedig a '60-as években megvolt, az arról szólt, hogy sokgyermekes családok kompenzálták azokat a családokat, ahol kevesebb gyermek volt. 

Hozzátette,

a kitörési pont, hogy a nagycsaládosok számát kell jelentősen növelni és ide csoportosítani a támogatásokat. 

Az MKT Demográfiai Szakosztály elnöke szerint 2010 előtt a demográfiai krízissel egyáltalán nem foglalkoztak a kormányok, de az Orbán-kormány felismerte ez nem jó folyamat. 

Amit a kormány sikerként ért el, hogy megváltoztatta a közhangulatot és a gyermekvállalás irányába pozitív gondolatrendszert épített ki

- mutatott rá. 

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával + videó

A Napi aktuális vendége Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, MCC volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között Somkuti új könyvéről, a NATO Ukrajna missziójáról beszélgettek, de szó volt arról is, hogy Amerika 10 éve védelmi megállapodást kötött Ukrajnával, illetve, hogy 50 millió dollárral támogatja az év végéig Washington Kijevet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!