2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Napi aktuális

Az életveszélyes ferencvárosi házakban a tömbrehabilitáció jelenleg az aládúcolás + videó

Az elmúlt években semmi sem valósult meg - még terv szintjén sem - sem a ferencvárosi, sem pedig a józsefvárosi tömbház-rehabilitációs ígéretekből - hívta fel rá a figyelmet Gyurákovics Andrea IX. kerületi önkormányzati képviselő, ferencvárosi polgármester-jelölt a Napi aktuálisban. 

  • Az életveszélyes ferencvárosi házakban a tömbrehabilitáció jelenleg az aládúcolás + videó

Gyurákovics Andrea közlése szerint négy és fél éven keresztül csak azt lehetett hallani minden egyes költségvetésitárgyaláson, hogy nincs pénz semmire, mert a kormány kivérezteti az önkormányzatokat

A politikus kiemelte, pedig lett volna rá keret (...) ugyanakkor ez munkával jár, amit nem szerettek volna végrehajtani. 

Arra a felvetésre, hogy volt pénz Ferencvárosban LMBTQ-padra, illetve BLM-szoborra is, Ferencváros fideszes frakcióvezetője elmondta, a kerületvezetésnek az elmúlt négy és fél éve gyakorlatilag egy Facebook-kormányzás volt. 

Olyan önkormányzati bérházak vannak, ahol közös wc-re járnak ki kisgyermekes családok, mert nincs konfortos lakás, mert egyszerűen nem indult el a felújításoknak az a mértéke, amivel ezt meg lehetett volna oldani, hiszen keret volt rá

- tette hozzá. 

Gyurákovics Andrea közlése szerint az életveszélyes, kiürítésre ítélt ferencvárosi házakban a tömbrehabilitáció az az aládúcolás, ami olykor akár 60 millió forintba is kerül

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 
Madagaszkár tradicionálisan a béke pártján áll + videó

Madagaszkár tradicionálisan a béke pártján áll + videó

A Madagaszkár és Magyarország közötti együttműködési lehetőségekről, a két ország viszonyáról és országának a háborúkhoz való álláspontjáról is beszélt Rasata Rafaravavitafika, a Madagaszkári Köztársaság külügyminisztere a Napi aktuálisban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!