2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje

Következik:

Vezércikk 04:00

Napi aktuális

A változások, amelyek több mint négymillió embert érintenek + videó

Ebben a konstrukcióban mindenki nyert - jelentette ki Szilágyi Demeter, a BKK igazgatósági tagja, józsefvárosi Fidesz-képviselő a Napi aktuálisban annak kapcsán, hogy március 1-jétől egyszerűsíti és olcsóbbá teszi közösségi közlekedést a péntektől életbe lépő új tarifarendszer.

  • A változások, amelyek több mint négymillió embert érintenek + videó

Péntektől új időszámítás kezdődik a közösségi közlekedésben. A korábbinál jóval több ember utazhat olcsóbban a MÁV–Volán járatain, valamint bővül a vármegye- és országbérletek felhasználási köre.

A konstrukció nagy nyertesei az agglomerációban élők, akik Budapestre járnak dolgozni, vagy tanulni, hiszen két bérlet megvásárlása helyett egy bérlettel tudnak közlekedni majd

- ismertette Szilágyi Demeter. 

Arra a felvetésre, hogy miként kell értelmezni Lázár János építési és közlekedési miniszter szavait, miszerint közlekedési rezsicsökkentésről van szó, a BKK igazgatósági tagja elmondta, meg kell nézni, hogy egy családnál mekkora megtakarítást fognak eredmányezni a bérletmegtakarítási konstrukciók, akkor egyértelművé válik, hogy miért beszél erről a tárcavezető. 

Korábban a diákok számára a Budapest-bérlet 3490 forint volt, most pedig 945 forint lesz, ez havi szinten egy 2500 forintos megtakarítás, ha ezt pedig összeadjuk egy évre, akkor ez egy komoly megtakarítás

- mutatott rá. 

Kiemelte, 

arra próbálják ösztönözni a tömegközlekedést használókat, hogy bérletet vásároljanak, hiszen így válik kiszámíthatóvá egyrészt a közlekedési vállalatok működése, másrészt pedig olyan mértékben váltak kedvezményessé a bérletek, hogy sokkal jobban meg is éri. 

Pikó hazugságairól

Én nem tudom, miért gondolja azt a baloldal mindig, hogy mi nem emlékezünk. Amikor ők valamit tesznek, vagy ígérnek, vagy mondanak, annak nyoma van. Ahogy annak is, amit Pikó úr ígért 2019-ben a józsefvárosiaknak. És abból, ami most látszik az derül ki, hogy bizony becsapta őket, és erre készül most is

- erről is beszélt a politikus a HírTV stúdiójában.

Áldatlan állapotok Józsefvárosban

Nem csak szociális, hanem rendészeti típusú kérdés is, hogy az utcán, a tereken hogyan tart rendet az önkormányzat. Van abban felelőssége a polgármesternek, és a mostani baloldali városvezetésnek, hogy ez a helyzet mostanáig eszkalálódott. Rengeteg forrást vontak ki a kerületi rendészetből, a közterület-felügyelettől, polgárőrségtől , magától rendőrségtől is, és emiatt alakult ki ez az áldatlan állapot

- mutatott rá Szilágyi Demeter a szociális és rendészeti források elvonása kapcsán. 

Teljes beszélgetés:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Napjainkban a film politika, vagy művészet? + videó

Napjainkban a film politika, vagy művészet? + videó

123 évvel ezelőtt mutatták be az első, már önálló filmnek számító magyar mozgóképet, A tánczot. Ennek apropóján minden évben április 30-án tartjuk a magyar film napját. A legutóbb bemutatott magyar film pedig a Most vagy soha! A téma kapcsán vendégünk volt Káel Csaba filmügyi kormánybiztos. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!