2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Napi aktuális

A változások, amelyek több mint négymillió embert érintenek + videó

Ebben a konstrukcióban mindenki nyert - jelentette ki Szilágyi Demeter, a BKK igazgatósági tagja, józsefvárosi Fidesz-képviselő a Napi aktuálisban annak kapcsán, hogy március 1-jétől egyszerűsíti és olcsóbbá teszi közösségi közlekedést a péntektől életbe lépő új tarifarendszer.

  • A változások, amelyek több mint négymillió embert érintenek + videó

Péntektől új időszámítás kezdődik a közösségi közlekedésben. A korábbinál jóval több ember utazhat olcsóbban a MÁV–Volán járatain, valamint bővül a vármegye- és országbérletek felhasználási köre.

A konstrukció nagy nyertesei az agglomerációban élők, akik Budapestre járnak dolgozni, vagy tanulni, hiszen két bérlet megvásárlása helyett egy bérlettel tudnak közlekedni majd

- ismertette Szilágyi Demeter. 

Arra a felvetésre, hogy miként kell értelmezni Lázár János építési és közlekedési miniszter szavait, miszerint közlekedési rezsicsökkentésről van szó, a BKK igazgatósági tagja elmondta, meg kell nézni, hogy egy családnál mekkora megtakarítást fognak eredmányezni a bérletmegtakarítási konstrukciók, akkor egyértelművé válik, hogy miért beszél erről a tárcavezető. 

Korábban a diákok számára a Budapest-bérlet 3490 forint volt, most pedig 945 forint lesz, ez havi szinten egy 2500 forintos megtakarítás, ha ezt pedig összeadjuk egy évre, akkor ez egy komoly megtakarítás

- mutatott rá. 

Kiemelte, 

arra próbálják ösztönözni a tömegközlekedést használókat, hogy bérletet vásároljanak, hiszen így válik kiszámíthatóvá egyrészt a közlekedési vállalatok működése, másrészt pedig olyan mértékben váltak kedvezményessé a bérletek, hogy sokkal jobban meg is éri. 

Pikó hazugságairól

Én nem tudom, miért gondolja azt a baloldal mindig, hogy mi nem emlékezünk. Amikor ők valamit tesznek, vagy ígérnek, vagy mondanak, annak nyoma van. Ahogy annak is, amit Pikó úr ígért 2019-ben a józsefvárosiaknak. És abból, ami most látszik az derül ki, hogy bizony becsapta őket, és erre készül most is

- erről is beszélt a politikus a HírTV stúdiójában.

Áldatlan állapotok Józsefvárosban

Nem csak szociális, hanem rendészeti típusú kérdés is, hogy az utcán, a tereken hogyan tart rendet az önkormányzat. Van abban felelőssége a polgármesternek, és a mostani baloldali városvezetésnek, hogy ez a helyzet mostanáig eszkalálódott. Rengeteg forrást vontak ki a kerületi rendészetből, a közterület-felügyelettől, polgárőrségtől , magától rendőrségtől is, és emiatt alakult ki ez az áldatlan állapot

- mutatott rá Szilágyi Demeter a szociális és rendészeti források elvonása kapcsán. 

Teljes beszélgetés:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Erős Európa, ma is ez a cél + videó

Erős Európa, ma is ez a cél + videó

Amikor hazánk átveszi az Európai Unió soros elnökségét, az egy kiváló alkalom lesz arra, hogy Magyarorszég világossá tegye, hogy milyen szempontok szerint, milyen Uniót képzel el. Erról Prőhle Gergely, az NKE Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének programokért felelős igazgatója beszélt a HírTV-ben. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!