2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Napi aktuális

A TEK csapata is a törökországi földrengés helyszínén

Folyamatosak az erős utórengések Törökországban, a halottak száma pedig már elérte az ötezret. Menczer Tamás, a külügyminisztérium államtitkára volt vendégünk. A politikus megerősítette: a Hunor magyar mentőegység már három embert - köztük egy gyermeket - mentett ki a romok alól Törökországban.

  • A TEK csapata is a törökországi földrengés helyszínén

Szintén a helyzínen van a Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapata (nekik sikerült egy fiút kimenteniük a törökországi Antakyában - a szerk.) valamint a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata is, az esti órákban pedig érkezik az Életjel Mentőcsoport, a TEK csapata pedig az esti órákban fog felszállni. 

Így összességében a magyar csapat 116 főből és 19 kutyából áll majd

- tette hozzá Menczer Tamás. Elmondta, a TEK is rendelkezik olyan képzettségű és képességekkel rendelkező emberekkel, akik segíteni tudják a munkát. 

Az államtitkár arról is beszélt a Hunor mentőcsapattal baleseti sebészek is utaztak. 

Amit lehet megteszünk ez pedig Szíriára is igaz, ott a Máltai Szeretetszolgálattal működünk együtt

- jegyezte meg.

Menczer Tamás jó hírnek nevezte, hogy

magyar áldozatról, sérültről továbbra sincs tudomásuk, a szaktárca 18 olyan magyarral áll kapcoslatban, akik a természeti csapás által sújtott területen élnek. 

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vitáznak a vitáról + videó

Vitáznak a vitáról + videó

Vona Gábor egy tehergépkocsi platóján vitatná meg Magyar Péterrel az országot érintő kérdéseket. A téma kapcsán vendégünk volt Lampé Ágnes, a Szabad Európa újságírója és Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. 
Visszafordítható folyamatban bízik Bakondi György + videó

Visszafordítható folyamatban bízik Bakondi György + videó

Bízni lehet abban, hogy erős befolyással rendelkező, konzervatív tábor alakulhat ki az Európai Parlamentben, amely fordulatot hozhat az európai biztonság érdekében és megváltoztathatja a migrációs paktum szabályait is - erről a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt pénteken Napi aktuális műsorunkban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!