2023. 03. 28. Kedd Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Napi aktuális

A TEK csapata is a törökországi földrengés helyszínén

Folyamatosak az erős utórengések Törökországban, a halottak száma pedig már elérte az ötezret. Menczer Tamás, a külügyminisztérium államtitkára volt vendégünk. A politikus megerősítette: a Hunor magyar mentőegység már három embert - köztük egy gyermeket - mentett ki a romok alól Törökországban.

  • A TEK csapata is a törökországi földrengés helyszínén

Szintén a helyzínen van a Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapata (nekik sikerült egy fiút kimenteniük a törökországi Antakyában - a szerk.) valamint a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata is, az esti órákban pedig érkezik az Életjel Mentőcsoport, a TEK csapata pedig az esti órákban fog felszállni. 

Így összességében a magyar csapat 116 főből és 19 kutyából áll majd

- tette hozzá Menczer Tamás. Elmondta, a TEK is rendelkezik olyan képzettségű és képességekkel rendelkező emberekkel, akik segíteni tudják a munkát. 

Az államtitkár arról is beszélt a Hunor mentőcsapattal baleseti sebészek is utaztak. 

Amit lehet megteszünk ez pedig Szíriára is igaz, ott a Máltai Szeretetszolgálattal működünk együtt

- jegyezte meg.

Menczer Tamás jó hírnek nevezte, hogy

magyar áldozatról, sérültről továbbra sincs tudomásuk, a szaktárca 18 olyan magyarral áll kapcoslatban, akik a természeti csapás által sújtott területen élnek. 

Teljes beszélgetés: 

 

További epizódok

Politikai befolyás zajlik az energia kapcsán

Politikai befolyás zajlik az energia kapcsán

Magyarország és Lengyelország is nemmel szavazott az Európai Bizottság újabb veszélyes javaslatára, amely a korábbi rendelet meghosszabbításaként ismét 15 százalékos csökkentést ír majd elő a földgáz felhasználását illetően.  2023. március 28.
Két év alatt száz helyett javított az egyetem

Két év alatt száz helyett javított az egyetem

Újabb 50 helyet javított a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem a világ egyik legelismertebb felsőoktatási rangsorában. A stúdióban Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora. 2023. március 28.
Wintermantel Zsolt: A főváros vezetése a munka helyett belső hatalmi marakodást folytat

Wintermantel Zsolt: A főváros vezetése a munka helyett belső hatalmi marakodást folytat

Újraindul a főpolgármesteri székért Karácsony Gergely. Budapest első embere ugyanakkor az önkormányzati választások többi baloldali jelöltjéről már megállapodást kötne. A Napi aktuális vendége Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője. 2023. március 28.

Legfrissebb híreink

A szén lehetőségei a ma világában

A szén lehetőségei a ma világában

Az energiaválság újra helyzetbe hozta a hazai szénbányászatot. A stúdióban Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei közgyűlés elnöke és Riz Gábor miniszteri biztos.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Milyen jövő vár az autóiparra?

Milyen jövő vár az autóiparra?

Engedett a német nyomásnak az Európai bizottság. A hétvégén megállapodás született arról, hogy 2035 után is forgalomba lehet helyezni olyan belsőégésű motoros autókat, amelyek e-üzemanyaggal működnek. A stúdióban Várkonyi Gábor autópiaci szakértő.
Breuer Péter: Netanjahu nem hátrál meg

Breuer Péter: Netanjahu nem hátrál meg

Egyre kaotikusabb a helyzet Izraelben, ahol január óta folyamatosak a kormányellenes tüntetések. A Napi aktuális vendége Breuer Péter, a BreuerPress tulajdonosa.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!