2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Napi aktuális

A kormány 17,6 milliárd forintos kerettel újabb munkahelyteremtő programot jelentett be

Hat hónapja történelmi csúcsot dönt, azaz meghaladja a 4,7 millió főt a foglalkoztatottság, miközben az álláskeresők száma soha nem volt még ilyen alacsony. A veszélyek korában azonban meg kell őrizni az elért eredményeket ezért a kormány újabb munkahelyvédő támogatásokat hirdetett meg. A részletekről Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár beszélt a Napi aktuálisban. 

  • A kormány 17,6 milliárd forintos kerettel újabb munkahelyteremtő programot jelentett be

Kihívásokkal teli világot élünk, energiaválság, a különböző szankciók káros hatásai miatt kénytelenek vagyunk a munkaerőpiac minden rezdülését figyelni és beavatkozni, hiszem most is vannak a munkaerőpiacon olyanok, akik hátrányos helyzetben vannak - mutatott rá Czomba Sándor. 

Az államtitkár szerint oda kell figyelni azokra az emberekre, akik szeretnének munkát vállalni, csak ilyen-olyan oknál nem tudnak elhelyezkedni, így támogatásokkal ösztönözni kell az munkaadókat annak érdekében, hogy regisztált álláskeresőket foglalkoztassanak. 

Gerhardt Máté műsorvezető felvetésére, hogy a kormány 17,6 milliárd forintos kerettel újabb munkahelyteremtő programot jelentett be, amely révén több mint 20 ezer álláskereső elhelyezkedéséhez járulhatnak hozzá, Czomba Sándor adásunkban elmondta: 

a Vállalkozások munkaerő támogatása program legfeljebb hat hónapon keresztül támogatja azon munkát keresők elhelyezkedését, akik 25 év alatti vagy legalább 1 hónapja nyilvántartott 25 év feletti álláskeresők. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bérköltség 50 százaléka. 

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!