2024. 05. 31. Péntek Angéla, Petronella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Napi aktuális

A Karácsony-érában három év alatt több, mint 80 ezer ember menekült el Budapestről + videó

Tarlós István regnálása alatt növekedett a főváros népessége, most úgy tűnik, megfordult a trend: Karácsony Gergely elmúlt öt éve alatt, mintha menekülnének az emberek Budapestről. A témában Szalai Piroska, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Gazdaság és Versenyképesség Kutatóintézetének a munkatársa volt a HírTV vendége. 

  • A Karácsony-érában három év alatt több, mint 80 ezer ember menekült el Budapestről + videó

Szalai Piroska elmondta, Tarlós István ideje alatt szépen emelkedett a főváros lakosainak aránya, akkor a természetes fogyás-szaporodás egy kicsit kisebb lett, mint Demszky Gábor utolsó kilenc évében, a nemzetközi migráció hasonló volt és a belföldiek jöttek többen Budapestre. 

A munkaerőpiaci szakértő rámutatott, a Karácsony-érának három első évét ismerni a KSH statisztikái szerint, ebben a természetes fogyás kissé nőtt (...) az országos csökkenés negyede Budapesten valósult meg. A külföldiek vándorlási egyenlege sem volt jó ebben a három évben, de - tette hozzá - a legrosszabb az, hogy Budapestről sokkal többen mentek el, mint amennyian visszajöttek. 

Karácsony alatt volt mind a három évben, tehát nem csak a Covid alatt, hogy 80 ezer fő feletti létszám volt a Budapestről vidékre kiköltözők száma

- mutatott rá.

Teljes beszélgetés: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Lezajlott a tíz az egy ellen vita + videó

Vezércikk - Lezajlott a tíz az egy ellen vita + videó

Tizenegy EP-listát állító párt listavezetője vívott szópárbajt. Boros Bánk Levente, Szabó László és Fricz Tamás elemezték a vitán elhangzottakat. Valóban EP-vitát láttunk? Hiszen semmi más nem hangzott el, mint amit az elmúlt 14 évben hallottunk? Vajon, melyik ellenzéki politikus tudta bizonyítani, hogy jobban Orbán-ellenes, mint a másik?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!